ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαλκίδα Street Food Festival: Συντονιστείτε!

Στο ιστορικό χαλκιδέϊκο Κρηπίδωμα, μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι σήμα κατατεθέν της πόλης, αποφασίστηκε να στηθεί η μοναδική εκδήλωση του είδους που διεξάγεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

03.06.2023| Updated: 10.06.2023
Χαλκίδα Street Food Festival: Συντονιστείτε!

Όλα ξεκινούν από τους ανθρώπους. Ανθρώπους  δημιουργικούς, ρηξικέλευθους, ανήσυχους, που βάζουν στόχους, τους πετυχαίνουν και προχωράνε. Στη περίπτωση μας μιλάμε για την Ειρήνη Λούκα, μια όμορφη Χαλκιδέα με προσανατολισμό τα οικονομικά και τον Δημήτρη Αυγέρο δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό που βρέθηκε ερωτικός μετανάστης στην πρωτεύουσα του Ευβοϊκού. Κάπου συναντήθηκαν οι δρόμοι των δύο αυτών ανθρώπων και οι διαφορετικές τους πορείες ενώθηκαν σε έναν κοινό σκοπό: τη δημιουργία ενός μουσικού κατά βάση ραδιοφωνικού σταθμού στη Χαλκίδα. Έτσι γεννήθηκε ο Home 89.1 που σήμερα είναι ο αγαπημένος σταθμός της Εύβοιας και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους για την ποιότητά τους μουσικούς σταθμούς της ελληνικής περιφέρειας.

Η Ειρήνη και ο Δημήτρης όμως είχαν κι άλλες ιδέες. Ψυχανεμίστηκαν την ανάγκη της πόλης για μια εντυπωσιακή διοργάνωση μιας μεγάλης αστικής γιορτής για κάθε ηλικία, που θα ζωντάνευε τα πνεύματα. Παράλληλα λοιπόν με τις ραδιοσυχνότητες άρχισαν να ψάχνουν και τις γευστικές συχνότητες της Χαλκίδας έτσι ώστε μουσική και γεύση να συμπορευτούν σε ένα Food Festival που δεν θα μπορούσε παρά είναι Street Food Festival.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣH Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της ΑθήναςH Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της ΑθήναςΈνα φεστιβάλ, που οι διοργανωτές ήθελαν εκτός από την 3ήμερη διασκέδαση και γαστρονομική απόλαυση, να αποτελέσει ένα εργαλείο ενίσχυσης της γαστρονομίας της Χαλκίδας και της καθιέρωσης της ως προορισμού με τουριστικό αλλά κα γαστρο-οινικό ενδιαφέρον. Στόχο που αγκάλιασαν αμέσως οι τοπικοί φορείς: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμος Χαλκιδέων, Ο.Λ.Ν.Ε. και στήριξαν την εκδήλωση μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες. Φέτος, μετά από μια διακοπή λόγω covid, το Χαλκίδα Street Food Festival επανέρχεται δριμύτερο και μεγαλύτερο.

20 street food kiosks με πρωτότυπες γεύσεις και λιχουδιές από όλο τον κόσμο: tacos και noodles, burgers και, από sushi μέχρι πιτόγυρο, σνάκ και γλυκά, παγωτό και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις. Δίπλα σε cocktails, παγωμένες μπίρες και αναψυκτικά. Επίσης10 Market kiosks με εκλεκτά προϊόντα της Ευβοϊκής γης.

Φυσικά οι μουσικοί παραγωγοί του σταθμού Home 89.1 θα «ντύνουν» μουσικά το φεστιβάλ «ενώ κάθε βράδυ θα γίνουν εκρηκτικά lives από γνωστούς καλλιτέχνες βάζοντας και το θέαμα δίπλα στον άρτο.

45 λεπτά από την Αθήνα απέχει η Χαλκίδα και στο Street Food Festival δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε μια μικρή χαριτωμένη θαλασσινή πόλη, με τα «τρελά νερά» να δίνουν τον ρυθμό, οι γαστρονομικές εκπλήξεις και τα απίθανα θαλασσινά να υπάρχουν σε κάθε γωνιά, και ο Ευβοϊκός αμπελώνας να γεμίζει τα ποτήρια με δροσερά κρασιά. Για να μη μιλήσουμε για το αρχαιολογικό ενδιαφέρον του νέου Μουσείου της Αρέθουσας στην πόλη, την Ερέτρια με το μαγικό θέατρο, το φρούριο της Κανήθου, τους Άβαντες και τους Ιπποβότες, τις μνήμες Σκαλκώτα και Σκαρίμπα. Συντονιστείτε, λοιιπόν, γιατί οσονούπω έρχεται!

Βάλτε στο πρόγραμμα μια βόλτα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Παρασκευή 9/6, 18:00 – 00:00, Σάββατο 10/6, 12:00 – 00:00, Κυριακή 11/6, 12:00 – 00:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο street food της Θεσσαλονίκης είναι σε άλλο επίπεδοΤο street food της Θεσσαλονίκης είναι σε άλλο επίπεδο

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών