ΕΞΟΔΟΣ

Χαλκίδα και πέριξ: 21 στέκια για να φάμε και να πιούμε

Στην Εύβοια ολοταχώς, όχι μόνο για τα παραδοσιακά ψαράκια και θαλασσινά -που είναι πάντα υπέροχα- αλλά και για πολλές άλλες γαστρονομικές εμπειρίες.

12.07.2022| Updated: 21.06.2024
Χαλκίδα και πέριξ: 21 στέκια για να φάμε και να πιούμε

Τα τελευταία πολλά χρόνια περνώ τα καλοκαίρια μου –και όχι μόνο– σε ένα πατρογονικό κτήμα του άντρα μου, στον Μύτικα, καταμεσής στα Αμπέλια του Ληλαντίου πεδίου, λίγα χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, την Αρτάκη, τη Νέα Λάμψακο, την Ερέτρια. Θεωρώ πια την περιοχή θετή μου πατρίδα. Έχω αγαπήσει τη Χαλκίδα, έχω κάνει φίλους αγαπημένους και με ευχαριστεί ιδιαίτερα να βγαίνω μαζί τους για να κουβεντιάσουμε, να τσιμπολογήσουμε και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας. Έχω λοιπόν σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσω να έρθετε μαζί μου σε μαγαζιά που αγαπώ και πιστεύω πως, αν τα επισκεφθείτε, θα τα αγαπήσετε κι εσείς.


Τα ραντεβού της Χαλκίδας

Πάνθεον 1900: για φαγητό, ποτό και κοκτέιλ

Φωτογραφία: Instagram/pantheon_1900

Την πρώτη δεκαετία του 2000 ανοίγει στην παραλία της Χαλκίδας το Πάνθεον 1900 σε ένα διατηρητέο κτίριο-κομψοτέχνημα, σηκώνοντας την αυλαία στο γαστρονομικό έργο της πόλης. Ντιζαϊνάτο και αεράτο, με εντυπωσιακή κάβα και πρωτοποριακά για την εποχή συνοδευτικά κρασιού, εξελίχθηκε σύντομα στο πιο μοδάτο και φινετσάτο εστιατόριο της πόλης, έχοντας παράλληλα δυνατή μπάρα και επίσης δυνατή μουσική. Δημιουργοί του, οι αδελφοί Σπύρου, που στο ενεργητικό τους είχαν τότε το φημισμένο club GAZ και στη συνέχεια, ανάμεσα σε άλλα, το αθηναϊκό Zurbaran του Κολωνακίου και το Alemagou της Μυκόνου. Με θέα θάλασσα και τους διερχόμενους περιπατητές, παρουσιάζει καλοσερβιρισμένα πιάτα – από ταλιάτες μέχρι αεράτες πίτσες, χωρίς να παραβλέπουμε το σούσι και τα ριζότι. Μια χαρά η λίστα κρασιών, αλλά και τα κοκτέιλ! (Βουδούρη, Χαλκίδα, Τ/22210-23.123)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια κρυμμένη ψαροταβέρνα-διαμάντι κάπου στο ΘυμάριΜια κρυμμένη ψαροταβέρνα – διαμάντι κάπου στο Θυμάρι 

Στο κομψό Le Souk

H γαστρονομική άφιξη που τάραξε τα νερά της πόλης. Στο κέντρο της Χαλκίδας (πιο κέντρο δεν γίνεται), στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, ένα κομψό εστιατόριο στρώνει τα τραπέζια του τα πιο ζεστά καλοκαιρινά βράδια και δεν προλαβαίνει να κάνει κρατήσεις! Ο Θοδωρής Μπίτσιος και η Έλσα Καραμούζη, δυό παθιασμένοι με την τελειότητα επιχειρηματίες, δημιούργησαν ένα «παζάρι» γεύσεων, με ωραία κοκτέιλ και την πιο ιδιαίτερη λίστα κρασιών της πόλης. Θα έρθετε για παραδοσιακή pinza και vitello tonnato αλλά θα ορκιστείτε πίστη αιώνια στα παγωτά του Θοδωρή που απλά δεν υπάρχουν. Εμπειρία από την πρώτη στιγμή! (Ερμού 10, Χαλκίδα, Τ/6978-00.88.32)

Αλάτι στην άκρη της πόλης

Στο Αλάτι θα απολαύσετε νοστιμιές αποκλειστικά θαλασσινής έμπνευσης, σε ένα φινετσάτο, κομψό περιβάλλον με θέα στην θάλασσα και στην πόλη, από την δροσερή πλακόστρωτη βεράντα. Ο Βαγγέλης, τρίτη γενιά της οικογένειας Μπιθικούκη, μαγειρεύει με πτυχίο Νομικής και απολυτήριο της Le Monde. Δεν θα σας απογοητεύσει. (Ντούρμα 43, Βούρκος,, Τ/22210-52.394, www.alati-restaurant.gr).

ΕύΒους για κρέας

Φωτογραφία: Instagram/eubous_

Φωτογραφία: Instagram/eubous_

Στη στεριανή πλευρά της Χαλκίδας, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό και δίπλα στην παλιά γέφυρα, το ΕύΒους κλείνει μόλις τρία χρόνια ζωής, αλλά έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις μας. Ακριβώς πάνω στο νερό, είναι υπέροχο να βλέπεις εμπορικά και ιδιωτικά σκάφη να περνούν μπροστά σου το βράδυ όταν ανοίγει η γέφυρα και η Εύβοια γίνεται πάλι νησί. Εδώ ερχόμαστε για κρέας με σωστές ωριμάνσεις, κοπές και ψησίματα. Αλλά αν πέσετε πάνω στην κατσικομακαρονάδα, μην την προσπεράσετε. Όπως δεν θα προσπεράσετε σαλάτες, τηγανητές πατάτες, ντολμαδάκια και… όλον τον κατάλογο τελικά. Σημειώνω, γιατί μου άρεσε πολύ: στα εκτός καταλόγου πιάτα ημέρας οι ευγενέστατοι σερβιτόροι αναφέρουν πάντα και την τιμή, κάτι που θεωρώ απόλυτα έντιμο και σπανίως συμβαίνει. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 1, Χαλκίδα, Τ/22210-37.877)

Baia: Πίτσα, Ζυμαρικά και θέα

Στην περιοχή Καναπίτσα της Χαλκίδας, πίσω από την εκκλησία της Λαγκαδίτισσας, ο Φίλιππος Ψινάκης, που έχει το καλύτερο κατάστημα οπτικών της πόλης, άνοιξε το Baia, ένα ιταλικής λογικής στέκι, με λίγες πίτσες, λίγες πάστες, λίγες σαλάτες, πολλά ποτά, κοκτέιλ και κρασιά. Ο Φίλιππος ευγενέστατος, οι πίτσες τραγανές, οι σαλάτες ευφάνταστες, τα ποτά εξαιρετικά. Μα πάνω απ’ όλα η ησυχία και η φανταστική θέα ειδικά αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. (Ν. Χριστοδούλου 1, Χαλκίδα, Τ/2221-604.713)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟυζερί ο Κώστας, στον Κορυδαλλό: Εδώ τρως ό,τι βγάζει η θάλασσαΟυζερί ο Κώστας, στον Κορυδαλλό: Εδώ τρως ό,τι βγάζει η θάλασσα

Raval στο Κόκκινο Σπίτι

Φωτογραφία: Instagram/raval.chalkis

Το Κόκκινο Σπίτι, χιλοφωτογραφημένο και χιλιοζωγραφισμένο, είναι σημείο αναφοράς της Χαλκίδας. Η μεγάλη προβλήτα του που «εμβολίζει» τον Ευβοϊκό είναι ίσως το ωραιότερο σημείο της πόλης. Το καινούργιο εστιατόριο Raval, που άνοιξε μόλις πριν λίγες εβδομάδες τις πόρτες του, υπόσχεται μοναδικές βραδιές σε ένα φαντασιακό περιβάλλον, με πολύ καλό φαγητό και αξιοπρεπέστατη λίστα εμφιαλωμένων κρασιών. Κι αν η παρέα κάνει κέφι, το μπαρ δίπλα ακριβώς περιμένει με μουσικές και ποτά για after καταστάσεις! (Δημ. Καραολή 1, Χαλκίδα, Τ/22210-25700)

 


Για ψαράκι δίπλα στη θάλασσα (και όχι μόνο) από την Αρτάκη μέχρι την Ερέτρια

Τσαφάκι στην παλιά γέφυρα

Η παράδοση στη Χαλκίδα θέλει να έρχεσαι για θαλασσινά. Εμβληματικό μαγαζί σε αυτή την κατηγορία είναι ο Τσαφ, με φανατικούς πελάτες, όχι μόνο ντόπιους αλλά πολλούς Αθηναίους επίσης. Το καλοκαίρι μετακομίζει από το κέντρο της πόλης στην παραλία, κοντά στην παλιά γέφυρα, στην αντίπερα όχθη, με θέα τη νησιωτική Χαλκίδα, και ανοίγει το Τσαφάκι. Αεράτο, νεανικό, αυθόρμητο, με ένα καλοκαιρινό twist στους θαλασσινούς μεζέδες, αξιόλογη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων, δικαίως κρατάει πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 5, Χαλκίδα, Τ/22210-94.600).

Mangio στην Αρτάκη

Στην Αρτάκη, ανάμεσα στα ψαράδικα, οι τολμηροί μας φίλοι Γιάννης Λύρας και Μανώλης Παντελάκης έστησαν ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, το Mangio. Με ριζότο και πάστες, πίτσες και ταλιάτες, θαυμάσια γλυκά, λίστα κρασιών και πάνω από όλα ευγενικό και χαμογελαστό σέρβις. (Αγίου Νικολάου 48, Ν. Αρτάκη, Τ/22210-42.631)

Το Ψαράκι στην Αρτάκη

Φωτογραφία: Instagram//to_psaraki_

Ένα εστιατόριο στην Αρτάκη, κομψό, απλό, με γούστο στην αφαιρετική διακόσμηση και απίστευτη ποιότητα στα πιάτα του. Τα θαλασσινά εκφράζουν την καταγωγή τους. Δοκιμάστε σουπιά, σαρδέλα, γαυράκι και θα με καταλάβετε. Οι πάστες ολόσωστα βρασμένες, τα σαγανάκια ανοίγουν άλλους ορίζοντες, τα εμφιαλωμένα κρασιά και τα αποστάγματα σωστά παγωμένα και σερβιρισμένα με χαμόγελο. Κερασάκι στην τούρτα, οι εξαιρετικές τιμές! (Αγίου Νικολάου 50, Αρτάκη, Τ/22210-45.386).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα taprooms της Αθήνας: κάθε γειτονιά έχει το στέκι της για καλή μπίραΤα taprooms της Αθήνας: κάθε γειτονιά έχει το στέκι της για καλή μπίρα

Ψαροταβέρνα Άγιος Μηνάς, στην ομώνυμη παραλία

Η ψαροταβέρνα Άγιος Μηνάς είναι ο άσος στο μανίκι μας. Άκρη-άκρη στην ομώνυμη παραλία της βοιωτικής ακτής της Χαλκίδας, ενσαρκώνει ένα παιδικό όνειρο: βουτιά στη θάλασσα και με την αλμύρα νωπή στο σκιερό τραπεζάκι να απολαμβάνεις θαλασσινούς μεζέδες και ψαράκια, δροσερές σαλάτες και σούπερ τηγανητές πατάτες, με δροσερά εμφιαλωμένα κρασιά. (Παραλία Άγιος Μηνάς, Τ/2210-99.437)

Ο Καπετάνιος στην Λάμψακο

Δεν μπορείς να πας στη Χαλκίδα και να μην επισκεφθείς ένα ουζερί με ιστορία, όπως ο Καπετάνιος στη Λάμψακο. Ποικιλίες γνωστών και αγνώστων οστράκων, μικρά και μεγάλα ψαράκια, γαρίδες κ.λπ. Εντυπωσιάζομαι πάντα από τον τοίχο στο βάθος του μαγαζιού που φιλοξενεί τα τσίπουρα και τα ούζα, ο αριθμός των ετικετών και, κατ’ επέκταση, των επιλογών των οποίων δεν έχει προηγούμενο. (Παραλία Λαμψάκου, Τ/22210-82.086).

Μπιθικούκης, όπως παλιά

Έχοντας ψήσει τόνους ψάρια και περιποιηθεί χιλιάδες ανθρώπους, ο Δημήτρης Μπιθικούκης επανέρχεται δριμύτερος στο ψαροφαγικό σκηνικό, στο Μπούρτζι της Χαλκίδας. Φρέσκο ψάρι και ψαράκι, καλαμάρια, χταπόδια, φρέσκιες σαλάτες υπέροχες πατάτες και εμφιαλωμένα κρασιά! Τι άλλο να ζητήσεις; (Παραλία Μπούρτζι, Άγιος Νικόλαος, Τ/ 22210-50774)

Ψαρομεζέδες με στυλ στον Παπαϊωάννου

Φωτογραφία: Instagram/papaioannou_fish_meze

Στο Λευκαντί, την πολυσύχναστη αμμουδερή παραλία της Χαλκίδας, το Fish Meze Papaioannou απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στο κύμα και αραδιάζει μπροστά μας μια σειρά ψαρομεζέδων με νοστιμιά και φαντασία. Εξαιρετική εξυπηρέτηση, πιάτα χάρμα οφθαλμών, αξιόλογη λίστα εμφιαλωμένων κρασιών, ούζου, τσίπουρου, μπίρας και πολύ λογικές τιμές. (Ποσειδώνος, Παραλία Λευκαντί, Τ/22210-61888)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠελεκάνος: Στο νέο ουζερί του Κεραμεικού παίρνουμε γεύση από ΤήνοΠελεκάνος: Στο νέο ουζερί του Κεραμεικού παίρνουμε γεύση από Τήνο

Ρεμέτζο στην Ερέτρια

Μια κατηγορία από μόνο του είναι το εστιατόριο Ρεμέτζο στην παραλία της Ερέτριας. Η αστική φιλοξενία της οικογένειας Μυτακίδη ξεκινάει από την κουζίνα-βασίλειο των γονέων Δημήτρη και Γιώτας, περνάει από το ταμείο και τη γλυκιά Ντορίνα και φτάνει στο τραπέζι, όπου απογειώνεται από την παρουσία του υιού Αλέξη Μυτακίδη. Χαμογελαστός, επικοινωνιακός, με χιούμορ, σε κάνει να αισθάνεσαι καλεσμένος στο σπίτι του και όχι πελάτης. Το φαγητό εδώ έχει θαλασσινή αύρα. Πάρτε οπωσδήποτε μύδια με νόστιμο ζουμάκι, ψητό καλαμάρι και χταπόδι. Μην αγνοήσετε το μεγάλο ψητό ψάρι, αν υπάρχει. Προσπερνάω γρήγορα τον αξιόλογο κατάλογο, για να φτάσω εκεί που γίνεται η μεγάλη διαφορά: στη λίστα κρασιών. Μένεις κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα! Πολλοί θα ζήλευαν μια τόσο προσεγμένη, τόσο-όσο σε μέγεθος λίστα. Όλος ο ευβοϊκός αμπελώνας και προσεκτικές επιλογές απ’ όλη την Ελλάδα. Προσωπικά, βρίσκω σε αυτή τη λίστα μόνο κρασιά που αγαπώ. Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Eτικέτες από την Προβηγκία, την Αλσατία και τη Νέα Ζηλανδία. Από τη Βουργουνδία, τη Χιλή, την Αργεντινή και την Καλιφόρνια. Αφρώδεις και γλυκές διεθνείς και ελληνικές επιλογές και το κερασάκι στην τούρτα οι εξαιρετικές τιμές. Φαίνεται από μακριά ότι φτιάχνοντας τη λίστα ο Αλέξης είχε στόχο ο φιλοξενούμενος πελάτης να μπορεί να απολαύσει το κρασί του χωρίς να αδειάσει η τσέπη του. Δεύτερο κερασάκι: το κρασί σερβίρεται σε ποτήρια Riedel και στις αντίστοιχες καράφες όταν η φιάλη το απαιτεί. Η τρέλα του Αλέξη Μυτακίδη για το κρασί, μαζί με τον σεβασμό του στον πελάτη και τον επαγγελματισμό του, μας έχει σκλαβώσει for ever. (Αρχαίου Θεάτρου 42, Ερέτρια, Τ/22290-61.446).


Ταβέρνα ή σουβλακερί;

Τζάκι: Μια ταβέρνα με παρελθόν

Όταν ο κατάλογος δεν έχει αλλάξει εδώ και 60 χρόνια και το μαγαζί εξακολουθεί να  είναι η «κλασική» έξοδος των Χαλκιδαίων, αυτό μάλλον κάτι έχει να μας πει. Στο Τζάκι, οι γυναίκες της οικογένειας Τσάλα μαγείρευαν και μαγειρεύουν με μαεστρία τα παραδοσιακά της περιοχής: ντολμαδάκια αυγολέμονο –μην ξεχνάτε, είμαστε μέσα στα αμπέλια–, μακαρόνια με καμένο στο βούτυρο τυρί, τυροπιτάρι, λαχταριστό κουνέλι στιφάδο ελαφρύ και ροδαλό, ολόφρεσκες σαλάτες και ψητά κρέατα στα κάρβουνα. Και ακόμα, μπριζόλες, παϊδάκια, κοτόπουλο, σούπερ μπιφτέκια. Κι αν δεν έχει πολύ κόσμο και η κουζίνα ανασαίνει, μπορεί να σας φτιάξουν μια απίστευτη ομελέτα με πατάτες. Δίπλα στην ταβέρνα, ο οινοποιός Κώστας Τσάλας φτιάχνει και εμφιαλώνει χρόνια τώρα ένα κρασί που θα πιείτε παγωμένο στα ποτήρια σας,  σερβιρισμένο στα τραπεζάκια στη μικρή αυλή δίπλα στη βρύση, βγαλμένη από μια άλλη εποχή. (Το Τζάκι στα 3 Μαγαζιά στο Ληλάντιο, Τ/22210-92.420).

Για σουβλάκι δαγκωτό!

Μην κοντοσταθείτε με απορία έξω από τον Μπουνόρο 2019 στο Βαθύ της Αυλίδας, βλέποντας τα μηχανάκια των διανομέων να φορτώνουν σουβλάκια και να φεύγουν. Πίσω από τη μεγάλη ψησταριά της σουβλακερί κρύβεται ο παράδεισος κάθε καρνιβόρου. Ξεκινάει από τα ψυγεία, όπου κρέατα διαφόρων κοπών και ωριμάνσεων σε προκαλούν ασύστολα, και συνεχίζεται στον κατάλογο, όπου από την ανάγνωση και μόνο σου τρέχουν τα σάλια. Και όχι μόνο για τα κρέατα, αλλά και για τα μανιτάρια και για τις πάστες και για τις σαλάτες και… δεν έχει τέλος. Ο χαμογελαστός ιδιοκτήτης, Γιώργος Γιαννάκης, έχει εμπιστευτεί τον Μπάμπη Ζερβουδάκη που, παρά τον επαγγελματισμό του, παραμένει εραστής της μαγειρικής τέχνης και ως φανατικός οινόφιλος διαλέγει εκλεκτά κόκκινα, κυρίως, αλλά και λευκά κρασιά, για να συνοδέψει τις δημιουργίες του. Αναζητήστε τον και αφεθείτε στα χέρια του, αρκεί να μην έχετε φάει τουλάχιστον δύο γεύματα πριν. (Βαθύ Αυλίδας, Τ/22210-32.150). 

 


Για take away περνώντας από Χαλκίδα

Special Food

Αν περνάτε από τη Χαλκίδα με προορισμό μια απόμερη παραλία, μπείτε στην ιστοσελίδα του Special Food, κάντε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά και περάστε να πάρετε τα καλούδια σας. Δεν πρόκειται για ένα απλό fast food μαγαζί. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου fast food, μια και όλα εδώ γίνονται όπως πρέπει, χωρίς βιασύνες. Τα πάντα παρασκευάζονται στις υπερσύγχρονες κουζίνες -– από τα ψωμιά, τα κριτσίνια, τα κουλούρια και τα κρουασάν μέχρι τις μπάρες, τη ζύμη για τις πίτσες, τα φύλλα για τις πίτες, τα κέικ, τα γλυκά. Η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι απαράβατος κανόνας για τον ιδιοκτήτη και ψυχή του εγχειρήματος, Θοδωρή Μπίτσιο, έναν afficionado επαγγελματία της εστίασης, κήρυκα της ηθικής της διατροφής. Δοκιμάστε και θυμηθείτε με παρακαλώ. (Λεωφ. Παπαστρατή 30, Χαλκίδα, www.specialfood.gr).

The food project: για ωραίο καφέ και όχι μόνο

Φωτογραφία: Instagram/food_project_2022_karamouzis

Φωτογραφία: Instagram/food_project_2022_karamouzis

The food project σημαίνει εξαιρετικός καφές, ψαγμένα τσάγια, σοκολάτα με μπαχαρικά και πιπέρι, τα πιο κομψά σαντουιτσάκια, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, η καλυτερη σπανακόπιτα και τραγανά γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Φυσικοί χυμοί και πάνω απ’ όλα ο Χάρης, γελαστός, περιποιητικός, ευγενής. Κι αν δεν βιάζεσαι…. Στο βάθος κήπος. (Περ. Σταύρου 34, Χαλκίδα, Τ/22211-81.582)

Crème de la crème: για θεϊκά τρίγωνα Πανοράματος και παγωτό στο χέρι

Χωρίς να επιτρέπω καμιά αμφισβήτηση δηλώνω υπεύθυνα πως τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος θα τα φάτε στο Crème de la crème στο κέντρο της Χαλκίδας. Ένας κρυμμένος θησαυρός ζαχαροπλαστικής με μάγο πατισιέ τον νεαρότατο Γιάννη Καραπαζβάντη που δεν ικανοποιείται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Όλα γίνονται εκείνη τη στιγμή γι’ αυτό μην περιμένετε να δείτε γεμάτες βιτρίνες και ψυγεία. Προγραμματίστε μια επίσκεψη για να πάρετε ένα γλυκό στο χέρι ή στο κουτί για την επιστροφή σας στο κλεινόν άστυ. Και μην ξεχάσετε να φάτε παγωτό! Θα με θυμηθείτε. (Λεωφ. Χαϊνά 36, Τ/2221-552.202, 6946-95.18.85)

 


Στάσεις για οινόφιλους

Κτήμα Αβαντίς

Απόστολος Μούντριχας και Λένγκα Γρηγοριάδου του Avantis Winery, στον Μύτικα Χαλκίδας / φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Για τα κρασιά του κτήματος τι να πρωτοπώ! Το καθένα έχει μια ξεχωριστή δική του θέση στις προτιμήσεις μου. Θα σας προτείνω να το επισκεφθείτε (5 λεπτά από την Χαλκίδα) για να απολαύσετε μια εξαιρετική δοκιμή έτσι όπως μόνο η Λένγκα Γρηγοριάδου ξέρει να αναδεικνύει τα επιτεύγματα του συντρόφου της του Αποστόλη Μούντριχα. Και βρείτε λίγο χρόνο να αφεθείτε στις περιποιήσεις της αισθητικού με τα προϊόντα του Lenga Wine Spa που θα σας μείνει αξέχαστη. (Μύτικας Χαλκίδας, Τ/22210-55.350)

Απόστολος Λύκος

Μια από τις πλέον εμβληματικές, μεγάλες και γνωστές ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είναι η ταβέρνα του Λύκου που στα χέρια της τρίτης πλέον γενιάς έχει εξελιχθεί σε ένα εστιατόριο τοπικής κουζίνας αλλά και τόπο δοκιμής των κρασιών του γνωστού πια οινοποιείου της οικογένειας. Οι χαμογελαστοί και ευγενικοί Λύκοι σας περιμένουν να σας περιποιηθούν. (Εθνική οδός Χαλκίδας-Αλιβερίου, Τ/22290-68.400)

Pizza

Street food

Για ψάρι

Σουβλάκια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT