ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερα αθηναϊκά μπαρ στα καλύτερα του κόσμου για το 2022

Εκτός από τα πολυβραβευμένα The Clumsies και Baba au Rum, που βρέθηκαν πλάι πλάι κατακτώντας την 19η και την 20η θέση αντίστοιχα, στην 31η θέση φιγουράρει πλέον και το Line των Πετραλώνων, ενώ στην 52η βρίσκεται το Barro Negro.

05.10.2022| Updated: 29.09.2023
Τέσσερα αθηναϊκά μπαρ στα καλύτερα του κόσμου για το 2022

Η Αθήνα έχει πλέον τέσσερα, έναντι των δύο που είχε τα προηγούμενα χρόνια, μπαρ για τα οποία μπορεί να περηφανεύεται ότι βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου. Μετά τα Τhe Clumsies και Baba au Rum που κατάφεραν να διακριθούν από τις προηγούμενες διοργανώσεις, άλλη μια είσοδος αθηναϊκού μπαρ, του Line, ξεχώρισε στον θεσμό των The World’s 50 Best Bars 2022, κατακτώντας την 32η θέση. Παράλληλα, στην 52η θέση και στη λίστα με τα 51-100 μπήκε και το Barro Negro του Συντάγματος.

Στη διεθνή σκηνή, ο θεσμός World’s 50 Best Bars ανέδειξε το μπαρ Paradiso στην Ισπανία ως το καλύτερο του κόσμου, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε το επίσης βαρκελωνέζικο Sips. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ξανά το λονδρέζικο Tayēr + Elementary.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑστέρια Michelin 2022: Αλλαγές στο μισελενάτο τοπίο στην Αθήνα Αστέρια Michelin 2022: Αλλαγές στο μισελενάτο τοπίο στην Αθήνα 

Τα ελληνικά μπαρ που ξεχώρισαν

Το The Clumsies (Πραξιτέλους 30, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.32.682) που κατάφερε να μπει στη λίστα με τα 50 Best Bars από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και έφτασε ως την κορυφαία τριάδα (3ο το 2020), τιμήθηκε και φέτος από την διοργάνωση κατακτώντας την 19η θέση. Ο τελευταίος του κατάλογος έχει θέμα τα συναισθήματα και περιλαμβάνει ποτά όπως το But First Coffee, ένα κοκτέιλ σε στυλ dry martini με καφέ και υδρόμελο σε ζύμωση με μάνγκο και γιασεμί. Ο Θάνος Προυναρούς και η επιδέξια ομάδα του Baba au Rum (Κλειτίου 6, Αθήνα, Τ/ 211-71.09.140) που διανύει τον 14ο χρόνο λειτουργίας του, συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τα αθηναϊκά μπαρ και να λαμβάνουν σημαντικές διακρίσεις. Φέτος, το συναντάμε στην 20η θέση των World’s 50 Best Bars.

To Line στα Πετράλωνα

To Line, δημιούργημα των Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση μαζί με τον Δημήτρη Νταφόπουλο, είναι η νέα είσοδος στη λίστα με τα κορυφαία μπαρ. Στον εντυπωσιακό χώρο των Πετραλώνων που προηγουμένως φιλοξενούσε μια γκαλερί η ομάδα πειραματίζεται με τεχνικές και υλικά, ετοιμάζοντας στο ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο «κρασιά» από φρούτα και κοκτέιλ που ακολουθούν την zero waste φιλοσοφία.

Ψηλά στη λίστα και παρολίγον στα κορυφαία 50 -εφόσον κατέλαβε την 52η θέση- βρέθηκε φέτος και άλλο ένα ελληνικό μπαρ, το Barro Negro (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Σύνταγμα, Τ/ 210-01.07.618) που αγαπά το Μεξικό, την τεκίλα και το μεσκάλ. Ανάμεσα στις προτάσεις του καταλόγου τους: μια μεσογειακή παραλλαγή της Margarita με cordial από φρέσκο χυμό φινόκιο, πράσινη Chartreuse, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Για να μπει κανείς στο Paradiso, το καλύτερο μπαρ του κόσμου, πρέπει να περάσει την πόρτα του ψυγείου μέσα σε ένα κατάστημα που πουλάει σάντουιτς με παστράμι!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paradiso (@paradiso_barcelona)

Η κορυφαία τριάδα του θεσμού

Παγκόσμια πρωτεύουσα των κοκτέιλ και της ζωντανής νυχτερινής διασκέδασης αναδείχθηκε η Βαρκελώνη για το 2022 με δύο από τα τρία κορυφαία μπαρ του κόσμου σε περιοχές της. Το ισπανικό Paradiso, που έχει για φέτος τα σκήπτρα, σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση από την τρίτη που είχε βρεθεί το 2021. Πρόκειται για ένα μεσογειακού στυλ speakeasy στη γειτονιά El Born της Βαρκελώνης -για να μπει κανείς στο μπαρ πρέπει να περάσει την πόρτα του ψυγείου μέσα σε ένα κατάστημα που πουλάει σάντουιτς με παστράμι! Οι εκπλήξεις του Paradiso δεν σταματούν εκεί: ένα από τα χαρακτηριστικά κοκτέιλ του καταλόγου είναι το Supercool Martini στο οποίο ένα παγωμένο με ειδικές τεχνικές μιξ από τζιν σχηματίζει ένα μικρό «παγόβουνο» εντός του ποτηριού.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε, όπως και πέρυσι, το λονδρέζικο Tayēr + Elementary των Monica Berg και Alex Kratena. Το μπαρ χωρίζεται σε δύο μέρη: το Elementary, ένα βιομηχανικού στυλ, χαλαρό μπαρ που σερβίρει εποχικά κοκτέιλ από τις κάνουλες, και το Tayēr στην άλλη πλευρά του σεπαρέ που έχει πιο γαστρονομική προσέγγιση και προτείνει κοκτέιλ με λιγότερο γνωστά υλικά και συνταγές που διαφοροποιούνται καθημερινά.

Στο επίσης βαρκελωνέζικο Sips, που κατέκτησε την τρίτη θέση, οι προχωρημένες τεχνικές και η δημιουργικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο. Πολλά από τα κοκτέιλ είναι καινούργιες ερμηνείες κλασικών συνταγών.

Ο συνολικός αριθμός των μπαρ που αναδείχθηκαν από τον θεσμό σε μεγάλες πόλεις του κόσμου:

Νέα Υόρκη: 6
Λονδίνο: 5
Μέξικο Σίτυ: 4
Βαρκελώνη: 3
Αθήνα: 3
Μαδρίτη: 1
Παρίσι: 1

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα των World’s 50 Best Bars:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στην ΑθήναΤα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στην Αθήνα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤρώμε στις μπάρες: Το bar food της Αθήνας είναι στα πάνω τουΤρώμε στις μπάρες: Το bar food της Αθήνας είναι στα πάνω του

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών