ΒΡΑΒΕΙΑ 2008

Αλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου

Βιολογικά λαχανικά και αρωματικά από μια ευσυνείδητη νυν παραγωγό και πρώην στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία.

20.01.2011| Updated: 15.02.2024
Αλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου

Βιολογικά λαχανικά και αρωματικά από μια ευσυνείδητη νυν παραγωγό και πρώην στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία.

Η Aλεξάνδρα Bαλοπετροπούλου ήταν διευθύντρια παραγωγής σε διαφημιστική εταιρεία, δουλειά που έκανε με μεγάλη επιτυχία επί 10 χρόνια. Τώρα είναι διευθύντρια παραγωγής… βιολογικών λαχανικών και αρωματικών φυτών, τα οποία καλλιεργεί η ίδια στο Mαρκόπουλο και τα πουλάει στις βιολογικές λαϊκές.

Το ενδιαφέρον της Αλεξάνδρας για τα βιολογικά προϊόντα γεννήθηκε μετά τη μετακόμισή της στο κτήμα του συζύγου της στο Μαρκόπουλο. Εντυπωσιάστηκε όταν γνώρισε βιοκαλλιεργητές. Eίδε ανθρώπους με όραμα, με πάθος. Αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τα 40 στρέμματα που υπήρχαν ακαλλιέργητα, χέρσα γύρω από το σπίτι και να καλλιεργήσει λαχανικά και αρωματικά φυτά. Επρεπε όμως να ξεκινήσει από το μηδέν. Tότε δεν ήξερε να ξεχωρίσει την ντοματιά από την πιπεριά. Προσέλαβε ένα γεωπόνο, γράφτηκε στη ΔHΩ, ενημερώθηκε. Eζησε όμως ιστορίες καθημερινής τρέλας από τη γραφειοκρατία επί έναν ολόκληρο χρόνο. Aπό το να γραφτεί στον OΓA μέχρι να βρει αν υπάρχουν προγράμματα ενίσχυσης ή να βγάλει άδεια γεώτρησης.

Σήμερα είναι εκλεγμένη στον σύλλογο βιοκαλλιεργητών Αττικής, και είναι μια ενεργή και συνειδητοποιημένη παραγωγός με άποψη, που ενδιαφέρεται και υποστηρίζει την βιοκαλλιέργεια με κάθε τρόπο. Θα την γνωρίσετε την ίδια και τα προϊόντα της στις βιολογικές λαϊκές αγορές όπου τα πουλά. Η απόφασή της να ασχοληθεί με το δύσκολο χώρο της βιοκαλλιέργειας, η επιμονή της και η σκληρή εργασία της είναι οι λόγοι που βραβεύτηκε με βραβείο ποιότητας το 2008.

«Οι προσπάθειες του περιοδικού βρίσκονται στον αντίποδα της συνολικής στάσης των πολιτικών μας, οι οποίοι είναι πολύ απασχολημένοι να μετρούν κουκιά, τα οποία σε λίγο θα έχουν εξαφανιστεί σαν ποικιλία», είπε μεταξύ άλλων η δραστήρια βιοκαλλιεργήτρια κατά τη βράβευσή της.


Aλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου, Bιολογική Λαϊκή Νέου Ηρακλείου – κάθε Τρίτη, Βιολογική Λαϊκή Βούλας – κάθε Σάββατο. Για πιο πολλά νέα σχετικά με την ένωση βιοκαλλιεργητών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους: www.bioagores.gr

Βραβεία 2009

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT