ΒΡΑΒΕΙΑ 2008

Biogreco: Πουλερικά χωρίς φάρμακα

Μια πρωτοποριακή εταιρεία εκτροφής βιολογικών κοτόπουλων που ξεκίνησε από τρεις φίλους το 2002 με χιλιάδες δυσκολίες, σήμερα έχει καταφέρει ολόκληρη η παραγωγή της να πιστοποιείται βιολογικά.

20.01.2011| Updated: 15.02.2024
Biogreco: Πουλερικά χωρίς φάρμακα

Μια πρωτοποριακή εταιρεία εκτροφής βιολογικών κοτόπουλων που ξεκίνησε από τρεις φίλους το 2002 με χιλιάδες δυσκολίες, σήμερα έχει καταφέρει ολόκληρη η παραγωγή της να πιστοποιείται βιολογικά.

Η Biogreco ιδρύθηκε το 2001 στη Λακωνία από τους γεωπόνους – ζωοτέχνες Σταύρο Αργυρόπουλο και Μπάμπη Λύρα και τον βιοκαλλιεργητή Μελέτη Γιαννάκο. Έπειτα από πολύμηνες δοκιμές, κατάφεραν να παράξουν τα πρώτα νωπά ελληνικά βιολογικά κοτόπουλα τον Αύγουστο του 2002. Η αρχική παραγωγή μόλις που έφθανε κάτω από δύσκολες συνθήκες τα 150 κοτόπουλα ανά εβδομάδα.

Σήμερα, η ομάδα Biogreco αποτελείται από πέντε αμιγώς οικογενειακές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, διάσπαρτες στο νομό Λακωνίας, οι οποίες παράγουν ετησίως περίπου 200.000 κοτόπουλα. Από το 2007 διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σφαγής, μεταποίησης, συσκευασίας και αποθήκευσης οι οποίες πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πραγματοποιεί τις διανομές της με ιδιόκτητα μέσα. Παράλληλα, έχει ιδρύσει αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής μειγμάτων βιολογικών ζωοτροφών.

Τα κοτόπουλα της Biogreco βόσκουν καθημερινά μέσα στους βιολογικούς ελαιώνες ικανοποιώντας την φυσιολογική τους ανάγκη για κίνηση, σκάλισμα στο χώμα και έκθεση στον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Συμπληρωματικά τρώνε βιολογικούς καρπούς, οι οποίοι παρήχθησαν χωρίς χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα. Στη διατροφή των πουλιών δεν επιτρέπονται γενετικά μεταλλαγμένες ζωοτροφές, χημικά πρόσθετα ή αντιβιοτικά. Το μεγάλωμα των πουλιών γίνεται με αργούς ρυθμούς, εξασφαλίζοντας μια φυσιολογική ανάπτυξη, και μοναδική ποιότητα κρέατος.

«Βραβεύτηκαν οι αγωνίες, η αποκοτιά του ξεκινήματος, η ξεροκεφαλιά μας» είπε μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Λύρας κατά τη βράβευση της Biogreco με βραβείο ποιότητας από το Γαστρονόμο το 2008.


Τα προϊόντα της Biogreco διατίθενται νωπά ή κατεψυγμένα σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ ΑΒ, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και κρεοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το τηλ. κεντρικής διάθεσης: 27310-35.667.

Βραβεία 2009

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT