ΒΡΑΒΕΙΑ

Γαία: Ένα επιτυχημένο πείραμα

Βιολογικά οπωροκηπευτικά και φρούτα από επιλεγμένους παραγωγούς της Κρήτης και είδη μπακαλικής από όλη την Ελλάδα.

20.01.2011

Βιολογικά οπωροκηπευτικά και φρούτα από επιλεγμένους παραγωγούς της Κρήτης και είδη μπακαλικής από όλη την Ελλάδα.

Το 1996, στα Χανιά, κάποιοι αγρότες και οι φίλοι τους άρχισαν να συναλλάσσονται στις γωνίες των δρόμων, οι μεν πουλώντας, οι δε αγοράζοντας βιολογικά οπωροκηπευτικά. Ετσι ωρίμασε η ιδέα να συνεταιριστούν και προέκυψε η «Γαία», ένα πρότυπο κατάστημα βιολογικών προϊόντων στα Χανιά.

Στη «Γαία» βρίσκουμε πάντα φρέσκα βιολογικά λαχανικά, μυρωδικά και φρούτα. Τα μυρωδικά διατηρούνται σε πήλινα ή μεταλλικά δοχεία με νερό και όχι σε ψυγεία που τα πανιάζουν και τα καταστρέφουν. Τα προϊόντα μπακαλικής έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, κατόπιν αυστηρής επιλογής. Και μία ακόμα πρωτοποριακή τακτική: στη «Γαία» τα ελληνικά προϊόντα φέρουν επισήμανση, έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει, αν το προϊόν που αγοράζει έχει κάνει το γύρο του κόσμου πριν φθάσει στο ράφι.

Ο Γαστρονόμος απένειμε βραβείο ποιότητας στο κατάστημα το 2008, επιβράβευση που, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Βαμβουνάκη, έναν εκ των υπευθύνων της Γαίας, «βοηθάει να αντιληφθούμε καλύτερα ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτήν την κατεύθυνση».


Υπάρχουν δύο καταστήματα Γαία στα Χανιά: , τηλ.: 28210-28.783, Πάροδος Κωνσταντίνου Καραμανλή 86, τηλ.: 28210-36.446.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών