ΒΡΑΒΕΙΑ 2008

Lithos: To xρυσάφι της γης

Εξαιρετικό ελαιόλαδο με διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων από δύο αδέλφια, τον Νίκο και το Θεόδωρο Παπαδάκο στους Σουστιάνους της Λακωνίας.

20.01.2011| Updated: 15.02.2024
Lithos: To xρυσάφι της γης

Εξαιρετικό ελαιόλαδο με διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων από δύο αδέλφια, τον Νίκο και το Θεόδωρο Παπαδάκο στους Σουστιάνους της Λακωνίας. 

Ο κ. Νίκος Παπαδάκος σπούδασε στην Κρήτη λογιστής. Ομως μετά το στρατιωτικό του, το 1992 και σε ηλικία 26 ετών, επέστρεψε στους Σουστιάνους Λακωνίας. Είχε συμφωνήσει με τον αδελφό του Βασίλη να ασχοληθούν με την καλλιέργεια. Είχαν 4.000 ρίζες ελιές. Παράληλλα, δούλεψε για τέσσερα χρόνια διαχειριστής στο συνεταιρισμό κι έτσι έμαθε τα μυστικά του ελαιοτριβείου.

Ο κ. Παπαδάκος γρήγορα κατάλαβε ότι το προϊόν πρέπει να είναι «επώνυμο» για να πάει καλά στην αγορά. Ετσι, μπήκε σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να φτιάξει τυποποιητήριο. Χρειάστηκε να δανειστεί για να συμπληρώσει το ποσό της επιδότησης και να κατασκευάσει μια άρτια ελαιουργική μονάδα.

Σήμερα έχει καταφέρει να έχει μια επιχείρηση και ένα brand name από τα γνωστότερα στην ελληνική βιολογική αγορά. Επίσης, απέδειξε ότι το βιολογικό δεν είναι χαμένη υπόθεση αλλά αντίθετα με την σωστή διαχείριση γίνεται πιο κερδοφόρο από το ανώνυμο συμβατικό λάδι. Έτσι, έπεισε μεγάλο μέρος των συγχωριανών του να προσχωρήσουν στη βιολογική γεωργία.

Σημαντικές ποσότητες του Lithos εξάγονται στη Γερμανία, στην Αγγλία, στον Καναδά και στην Αυστρία. Ο Lithos βραβεύθηκε από το Γαστρονόμο το 2008 με βραβείο ποιότητας. Στην εκδήλωση της απονομής, ο κ. Νίκος Παπαδάκος είπε μεταξύ άλλων : «Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε συνοδοιπόροι. Όλοι εμείς που επιμένουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα».


Θα βρούμε το ελαιόλαδο Lithos σε ενημερωμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το τηλ. κεντρικής διάθεσης: 210-28.51.910.

Βραβεία 2009

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT