ΒΡΑΒΕΙΑ 2008

Μανδραγόρας

Στο πειραιώτικο μπακάλικο βρίσκει κανείς μικρούς γευστικούς θησαυρούς απ’ όλη την Ελλάδα.

20.02.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Μανδραγόρας

Στο πειραιώτικο μπακάλικο βρίσκει κανείς μικρούς γευστικούς θησαυρούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν από τον κυρ-Φώτη Βασιλόπουλο, που άνοιξε το πειραιώτικο μπαχαράδικο τη δεκαετία του ’50, στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Από μικρός στα βάσανα και ο γιος του Γιάννης. Ανήσυχο πνεύμα, άρχισε νέος να ταξιδεύει στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο, συλλέγοντας πληροφορίες και ποικιλίες μπαχαρικών. Τα πάμπολλα ταξίδια του ανά την Ελλάδα τον οδήγησαν, το 1998, να ανοίξει δίπλα ακριβώς στο παλιό μαγαζί το «Εδωδιμοπωλείο», με προϊόντα «σπιτικά» από υλικά άριστης ποιότητας, που δεν κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Το μπαχαράδικο είναι μόλις ένας διάδρομος, αλλά εδώ βρίσκεις περίπου τετρακόσια είδη μπαχαρικών και πάνω από εκατό διαφορετικά μείγματα. Στα ράφια και στα ψυγεία του «διπλανού» Εδωδιμοπωλείου, «συνωστίζονται» δεκάδες εκλεκτά προϊόντα από όλην την Ελλάδα: χύμα αλεύρια από διάφορα δημητριακά, όσπρια, ζυμαρικά και τραχανάδες, γλυκίσματα, σάλτσες, ξίδια, αλίπαστα, μεγάλη ποικιλία σε ελιές κ.ά. Στα ψυγεία βρίσκεις καθημερινά τα καλά γαλακτοκομικά προϊόντα της φάρμας Κουκάκη, αλλά και μια επιλογή από τα καλύτερα τυριά και αλλαντικά της χώρας. Στα ράφια, δίπλα στα επιλεγμένα βιολογικά λάδια της Κρήτης και της Μάνης ξεδιπλώνεται όλη η γκάμα των προϊόντων «Γιάμ» από την Αγιά Λάρισας.

Η ιστορία φαίνεται πως θα έχει συνέχεια καθώς οι γιοι του Γιάννη Βασιλόπουλου, Φώτης και Γιώργος, με σπουδές στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι η τρίτη γενιά που εμπλουτίζει με νέες γεύσεις τα μαγαζιά.

Το 2008, ο Μανδραγόρας βραβεύτηκε από το Γαστρονόμο με βραβείο ποιότητας, που ο κ. Γιάννης Βασιλόπουλος χαρακτήρισε «νοητή συνέχεια της καθημερινής μας επιβράβευσης από τους πελάτες μας».

Δημ. Γούναρη 14, Πειραιάς, τηλ.: 210–41.72.961. Υπάρχουν ακόμη δύο μαγαζιά με την επωνυμία Μανδραγόρας (franchise): • Αγιος Ιωάννης, Αγορά, Σπέτσες, 22980-73.982 • Σικυώνος 22, Κιάτο Κορινθίας, 27420-28.492.

Βραβεία 2009

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών