ΒΡΑΒΕΙΑ 2008

Ρεθυμνιακή: Η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα

Τι γίνεται όταν ένας Γερμανός, καθηγητής Πανεπιστημίου, ερωτεύεται μια Κρητικιά δικηγόρο; Μα… η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα.

13.01.2011| Updated: 15.02.2024
Ρεθυμνιακή: Η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα

Τι γίνεται όταν ένας Γερμανός, καθηγητής Πανεπιστημίου, ερωτεύεται μια Κρητικιά δικηγόρο; Μα… η πρώτη ελληνική βιολογική μπίρα.

Όταν ο Γερμανός Μπρεντ Μπρινκ, καθηγητής Πανεπιστημίου στη Σκωτία, γνώρισε την Ευαγγελία Παπαδάκη «έγινε» αυτό που λέμε έρωτας. Αποφάσισε λοιπόν να ζήσει στην Κρήτη. Ως δημιουργικός άνθρωπος είχε την ιδέα να φτιάξει την πρώτη βιολογική μπίρα στην Ελλάδα, στο κτήμα που αγόρασε στο Σπήλι, στα Ρεθυμνιώτικα βουνά.
Μετά από τις γνωστές ταλαιπωρίες του ελληνικού δημοσίου που από τότε «ευνοούσε» την επιχειρηματικότητα, πήρε τελικά την άδεια μετά από 3 χρόνια προσπαθειών. Για την παρασκευή της μπίρας του ακολουθεί τον Γερμανικό νόμο του 1560 που ορίζει ότι τα υλικά της μπίρας είναι αποκλειστικά η βύνη, το κριθάρι, το νερό και ο λυκίσκος και απαγορεύει την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα. Εισάγει βιολογικές πρώτες ύλες από την Γερμανία και το αποτέλεσμα είναι να το πιείς στο ποτήρι… Ο Γαστρονόμος επιβράβευσε την προσπάθειά τους και την εκλεκτή τους μπίρα απονέμοντάς τους Βραβείο Ποιότητος το 2008.

«Το βραβείο είναι για εμάς μία πολύ σημαντική αναγνώριση της ποιότητας της μπίρας μας και αντιστάθμισε τη σκληρή δουλειά και την προσπάθειά μας», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ευαγγελία Παπαδάκη κατά την παραλαβή του βραβείου από τη διευθύντρια του περιοδικού Οινοχόος, κ. Μερόπη Παπαδοπούλου».


Στην Αθήνα θα βρούμε την μπίρα στα σούπερ-μάρκετ Θανόπουλος, Carrefour και σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα. Ρεθυμνιακή, 13ο Χιλιόμετρο εθνικής οδού Ρεθύμνου – Σπηλίου, τηλ.: 28310-412.437.

Βραβεία 2009

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών