ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουρκούτι για μπακαλιάρο με μπίρα και πετιμέζιΚουρκούτι για μπακαλιάρο με μπίρα και πετιμέζι
10' προετοιμασία
40' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Υλικά (για 1 κιλό μπακαλιάρο)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπίρα (με σόδα): παίρνουμε ένα βαθύ μπολ (ιδανικά μεταλλικό ή γυάλινο) και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα προτού ξεκινήσουμε. Πρέπει να είναι καλά παγωμένο γιατί θα βοηθήσει το κουρκούτι να μείνει κρύο και να σταθεί καλύτερα πάνω στο ψάρι.
  2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Βάζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτουμε την παγωμένη σόδα ή το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα. Δεν μας νοιάζει αν μείνουν σβώλοι.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κάνουμε ένα τελευταίο γρήγορο ανακάτεμα.
  5. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο. Θα πρέπει να κρυώσει καλά. Το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο είναι έτοιμο.
  6. Για να τηγανίσουμε σωστά τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο πρέπει να βάλουμε περίπου 1½-2 λίτρα λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και να το αφήσουμε να κάψει καλά. Αλευρώνουμε ελαφρά τον μπακαλιάρο, τον περνάμε από το κουρκούτι και τηγανίζουμε, προσέχοντας να μην βάλουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το ψάρι θα ρουφήξει λάδι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών