Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτη Χύτρα Fissler Original Profi 6,3lt, 24cm

Πρέσα Σκόρδου Αλουμινίου Küchenprofi

Μαχαίρι Σεφ Επαγγελματικό Tescoma Azza 20cm

 

30' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τις σουπιές σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε 700 ml νερό και τις βράζουµε σε µέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάµε 1 φλιτζάνι ζωμού, στην άκρη.
  2. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για περίπου 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Προσθέτουµε το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει με την πρέσα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.  Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουµε για 4 - 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το σπανάκι.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να μειωθεί ο όγκος του.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις σουπιές και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών