ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣις κιοφτέ (ψητά αρνίσια κεφτεδάκια)Σις κιοφτέ, μια παραδοσιακή σμυρναίικη συνταγή
30' προετοιμασία
8' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 38'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για τα σις κεφτέ με ανάμεικτο κιμά ξεκινάμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά έντονα για 10 λεπτά (πρέπει να λιώσουν τα κομματάκια του λίπους και να γίνει το μείγμα σαν «αλοιφή»).
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το γκριλ.
  4. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα για λίγο και πλάθουμε μικρά κεμπάπ (σαν σουτζουκάκια), περίπου των 60 γρ. το καθένα.
  5. Περνάμε τα σις κεφτέ σε σουβλάκια ή σε μεγαλύτερες σουβλίτσες.
  6. Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών