ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛάχανο τουρσί κίμτσι (Kimchi)Λάχανο τουρσί κίμτσι (Kimchi)

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για το λάχανο τουρσί ξεκινάμε και για κάθε 1 λίτρο νερό ρίχνουμε 50 γρ. αλάτι και 50 ml λευκό ξίδι.
  2. Το ζεσταίνουμε λίγο μέχρι να λιώσει το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  3. Κόβουμε λευκό λάχανο λεπτό για σαλάτα ή σε μέτρια κομμάτια και γεμίζουμε καθαρά, γυάλινα δοχεία.
  4. Απογεμίζουμε με το υγρό που ετοιμάσαμε, φροντίζοντας να πιέσουμε το λάχανο ώστε να μένει βυθισμένο μέσα στο υγρό.
  5. Κλείνουμε καλά τα δοχεία και τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό σημείο.
  6. Τα ανοίγουμε μετά από 1 μήνα τουλάχιστον, έως μετά από 1 χρόνο.
  7. Στραγγίζουμε όση ποσότητα λάχανου επιθυμούμε και, αν θέλουμε, το ξεπλένουμε με λίγο νερό.
  8. Το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε περιχυμένο με ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα.
  9. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών