Στην Ισπανία, όλοι περιγράφουν τη σαµφάινα ως το καταλανικό ρατατούιγ, οι Καταλανοί όµως λένε πως το ρατατούιγ είναι η σαµφάινα της Προβηγκίας… Όπως και να έχει, τα δύο φαγητά (που, µε την ευκαιρία, θυµίζουν το δικό µας τουρλού) δένουν µε τα πουλερικά, όπως φαίνεται από αυτό το µοντέρνο πιάτο που συνδυάζει τη σαµφάινα µε τηγανητό κοτόπουλο.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουµε καλά το κοτόπουλο (αν χρειάζεται σε δόσεις) για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και χαµηλώνουµε τη φωτιά σε µέτρια.
  2. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το τσιγαρίζουµε για 5-6 λεπτά, µέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουµε τις µελιτζάνες, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά ή µέχρι τα λαχανικά να µαλακώσουν.
  3. Προσθέτουµε την ντοµάτα, το δαφνόφυλλο, τα υπόλοιπα µυρωδικά, το κρασί και το τσιγαρισµένο κοτόπουλο. ∆υναµώνουµε το µάτι για να πάρουν βράση και ύστερα το χαµηλώνουµε, σκεπάζουµε το σκεύος και αφήνουµε το φαγητό σε σιγανή φωτιά περίπου 40 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν το κοτόπουλο και η µελιτζάνα, όσο µας αρέσει. Αλατοπιπερώνουµε πριν από το σερβίρισµα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών