Για την 11η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Ανδριοπούλου.

8' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τρίβουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέικον.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον, το οποίο και αφαιρούμε κρατώντας το λάδι για τη σάλτσα μας. Στο ίδιο λάδι, λοιπόν, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ώστε να μην πικρίσει. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και πολύ λίγο νερό (εξαρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες). Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 12 λεπτά. Ρίχνουμε το μπέικον και την αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε τα σπαγκέτι και μπορούμε, αν θέλουμε, να ρίξουμε την κρέμα γάλακτος και να τα ανακατέψουμε για καλύτερο δέσιμο της σάλτσας. Ανακατεύουμε τα σπαγκέτι με την σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
  4. Συνοδεύουμε με: Συνιστώ σαλάτα ρόκα με ντοματίνια και μπαλσάμικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών