ΜΑΓΑΖΙΑ

Οι δυο λαϊκες του Κεραμεικου

Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

31.10.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Οι δυο λαϊκες του Κεραμεικου

Η κλασική (κάθε Πέμπτη)

Στήνεται επί της οδού Κεραμεικού από την Πλαταιών μέχρι τη Θερμοπυλών – είναι μία από τις μικρότερες αγορές της Αθήνας. Δεν θα βρείτε κάτι πολύ ξεχωριστό, ζαρζαβατικά εποχής αλλά και μη, οι περισσότεροι είναι έμποροι και όχι παραγωγοί. Αυγά, λίγα ψάρια και όσπρια. Στον πάγκο του Ιωάννη Μπεθάνη ξεχωρίσαμε χόρτα και μυρωδικά εποχής, άγρια και σπαρτά, ενώ στου Νικόλαου Κότζια από το Ζευγολατιό Κορινθίας, σταφύλια, έως τον Νοέμβριο, σουλτανίνα και τα ακόμη πιο όψιμα, όπως η χοντρή φράουλα, σταφύλι γλυκό και στρογγυλόρωγο.

Η ασιατική Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο

Στη γωνία Αγησιλάου και Μυλλέρου, οι Ασιάτες της περιοχής στήνουν τη δική τους υπαίθρια αγορά, απλώνουν στο πεζοδρόμιο από χήνες και πάπιες μέχρι κόλιανδρο με τη ρίζα του (η οποία είναι ιδανική για χειροποίητο κάρι) ή κουμτσάι για ορίτζιναλ padthai. Δύο προβλήματα υπάρχουν: α) δεν πουλάνε σε όλους, ψυχανεμίζονται, «κόβουν» φάτσες και, αν σας συμπαθήσουν, μπορεί να γίνετε πελάτες τους. β) Δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, δεν υπάρχουν ψυγεία για τα πουλερικά, είναι όλα εντελώς εκτεθειμένα. Ψωνίστε υποψιασμένοι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών