ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tamarind

Ασιατική κουζίνα υψηλού επιπέδου από μία Ελληνίδα σεφ.

14.05.2012| Updated: 16.02.2024
Tamarind

Ασιατική κουζίνα υψηλού επιπέδου από μία Ελληνίδα σεφ στο Μεταξουργείο.

Η θέση: Στην «ασιατική» και άκρως αναζωγονημένη Κεραμεικού, που ορίζεται ως η νέα και μεταμοντέρνα οδός γαστρονομίας για το κέντρο-απόκεντρο.

Η ατμόσφαιρα: Ένα γλυπτό δέντρο με ευχές, ο ταμάρινθος, που θεωρείται δέντρο με μαγικές ιδιότητες στην Ταϊλάνδη, δεσπόζει στη σάλα. Κι ενώ οι καρποί του είναι γνωστοί για τη χαρακτηριστική γεύση που δίνουν σε πολλά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, σε αυτό το χώρο αυξάνουν και την εξωτική αίσθηση που πλανάται στον άερα.

Το φαγητό: Στην κουζίνα βρίσκεται η Άντζελα Γεωργαρά, γνωστή από τις θητείες της στις κουζίνες των «Bar Guru Bar» και «Soul». Απολαύσαμε μια δροσερή σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκο κόλιανδρο, η οποία σερβίρεται πάνω σε κριτσανιστά φύλλα ζύμης, καθώς και μπουκιές από φρέσκα σπρινγκ ρολς από μαλακό χειροποίητο φύλλο με χοιρινό, ομελέτα και λαχανικά. Και τα δύο ταίριαζαν ιδανικά με τη διάσημη μπίρα του Φεράν Αντριά, την Estrella Damn Inedit, που σερβίρεται παγωμένη σε ποτήρι κρασιού, και είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα ατού του μαγαζιού. Συνεχίσαμε με Phad Thai με γαρίδες, δηλαδή ρυζομακάρονα με λαχανικά· συνοδεύονται με μαύρη ζάχαρη, λάιμ και τριμμένο φυστίκι, τα οποία ο καθένας προσθέτει κατά προτίμηση, καθώς και με ένα φιλέτο σολομού με λαχανικά σε oyster sauce. Ήταν και τα δύο νοστιμότατα.

Ο λογαριασμός: Θα δώσετε 25-35 € το άτομο.

Η κάβα: Περίπου 10 ελληνικές ετικέτες και πολλά κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Η κράτηση είναι χρήσιμη ακόμη και τις καθημερινές. Λειτουργεί Τρίτη – Σάββατο από τις 7.30 μ.μ. Κυριακή – Δευτέρα κλειστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πάρκινγκ της Δημοτικής Πινακοθήκης για το αυτοκίνητο σας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών