ΕΞΟΔΟΣ

Carousello ή Κατσαρόλα της Τούλας;

Νόστιμες στάσεις σε μια πόλη που εκτιμά το καλό φαγητό. Βραδάκι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στο Carousello δεν πέφτει καρφίτσα. Κάποιοι παιδεύουν ακόμα …

25.02.2015| Updated: 20.05.2022
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Carousello ή Κατσαρόλα της Τούλας;

Νόστιμες στάσεις σε μια πόλη που εκτιμά το καλό φαγητό.

Βραδάκι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στο Carousello δεν πέφτει καρφίτσα. Κάποιοι παιδεύουν ακόμα τον απογευματινό καφέ τους, άλλοι έχουν περάσει στο ποτό. Και στην κουζίνα, ο Φώτης Πάστρας ετοιμάζει τα τηγάνια και τις κατσαρόλες του. Χάρη και στη δική του παρουσία, το καλαίσθητο καφέ-wine bar έχει γίνει αγαπημένο στέκι των Πατρινών. Παρά το νεαρόν της ηλικίας του, ο 27χρονος σεφ δεν στερείται εμπειρίας δουλεύει από τα 17 του σε εστιατόρια και μεγάλα ξενοδοχεία.

Οσο για τη δημιουργική του έμπνευση; Αυτή περισσεύει! Το αποδεικνύει το μενού: σφιχτό αλλά πολύ ενδιαφέρον, με έμφαση στα εποχικά υλικά. Δοκιμάσαμε σκιουφιχτά με κοτόπουλο (πιάτο… μπεστ σέλερ), εξαιρετικό ριζότο τρούφας με μέντα και μασκαρπόνε, ζουμερή μοσχαρίσια ταλιάτα με πετιμέζι και νοστιμότατα φιλετάκια με μανιτάρια πλευρώτους και κρέμα μελιού. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει 37 ελληνικές ετικέτες – από την «αφρόκρεμα» των οινοποιείων μας: από Κτήμα Μερκούρη, Παρπαρούση και Σιγάλα μέχρι Κυρ-Γιάννη, Σκούρα και Γεροβασιλείου. Υπάρχουν επιλογές και σε ποτήρι.

Carousello, Ρήγα Φεραίου και Πατρέως, τηλ. 2614 007 53



«Μα εγώ ένα πιάτο παρήγγειλα», είπε απορημένος ο Βαγγέλης, ο φωτογράφος μας. «Ενα είναι», απάντησε ατάραχα η νεαρή σερβιτόρα. Αργήσαμε λίγο, αλλά το καταλάβαμε: οι μερίδες στην Κατσαρόλα της Τούλας είναι… μαξιμαλιστικής λογικής. Ετσι, το βραστό μοσχαράκι που εκείνος παρήγγειλε ήρθε σε δύο δόσεις: ένα βαθύ πιάτο με τον αχνιστό ζωμό κι ένα ακόμη, με το κρέας και τα λαχανικά. Οσο για το δικό μου χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο; Ηταν αρκετό για να χορτάσει άλλο ένα άτομο. Και από νοστιμιά; Είδαμε πολλούς στα γύρω τραπέζια να σκουπίζουν, με ένα κομμάτι ψωμί και την τελευταία ποσότητα σάλτσας από τα πιάτα τους.

Η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα Τούλα Κωνσταντάτου «κρατάει» το μαγαζί με τα πέντε παιδιά της – ένα κορίτσι και τέσσερα αγόρια. Αλλος είναι στο ταμείο, άλλος στη λάντζα, άλλος σερβίρει, άλλος τη βοηθάει στην κουζίνα – εκεί όπου, κάθε μέρα, από τα χαράματα μαγειρεύει με ό,τι βρει στην αγορά. «Με ό,τι καλύτερο», διευκρινίζει. «Αφού από το ίδιο τσουκάλι τρώμε κι εμείς».

Κατσαρόλα της Τούλας, Ρήγα Φεραίου 49, τηλ. 2610 271 555

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών