ΜΑΓΑΖΙΑ

Γεύσεις και Αρώματα

Ενα καλόγουστο παντοπωλείο στην Κέρκυρα συγκεντρώνει σπάνιες τοπικές νοστιμιές και επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, αποφεύγοντας έντεχνα την τουριστοπαγίδα του κουμ κουάτ.

20.03.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Πήλος
Γεύσεις και Αρώματα

Ενα καλόγουστο παντοπωλείο στην Κέρκυρα συγκεντρώνει σπάνιες τοπικές νοστιμιές και επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, αποφεύγοντας έντεχνα την τουριστοπαγίδα του κουμ κουάτ.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Στο παντοπωλείο «Γεύσεις και Αρώματα» της Ελένης Πέρου μαθαίνει κανείς για τις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, μέσα από ένα πάντρεμα με το διεθνές και ευρωπαϊκό χάρτη γεύσεων. Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2009 και όσο περνά ο καιρός η γκάμα των προϊόντων αυξάνεται, μαζί με την καλή του φήμη.

Τι ψωνίζουμε: Μια αξιοζήλευτη ποικιλία από εκλεκτά τσάγια και ροφήματα φερμένα από τον «Δρόμο του Τσαγιού», χύμα καφέδες Λουμίδη, καθώς και τα κατάλληλα αξεσουάρ, όπως τσαγιέρες, χόβολες και χειροποίητα μπρίκια. Στα ράφια, φυσικά, και τα προϊόντα της Βασιλικής Καρούνου από την κερκυραϊκή Acordo, δίπλα τους τα μυρωδάτα προϊόντα από τα MastihaShop, σαλέπι σε διάφορες γεύσεις, παστέλια Λάμπου με αμύγδαλο, φυστίκι ή σουσάμι, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού Ήδιστον, καραμελίτσες Λάβδα, λιχουδιές από τα Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών και συριανές λιαστές ντομάτες. Αναμέσά τους καπνιστά σκόρδα με μαστίχα, ζυμαρικά με σκόρδο και μουστάρδα από τα Μυλέλια κι ακόμα γύρη και βασιλικός πολτός, ντόπιο μέλι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μουστάρδες και ξύδια Balsamon Παπαδημητρίου, ολόφρεσκα κουλουράκια, αλμυρά μπισκότα και ξηροί καρποί. Στην κάβα βρήκα κρασιά από καλούς Ελληνες παραγωγούς, φυσικά λικέρ Κουμ κουάτ, λικέρ μαστίχα Skinos, Τεντούρα Πάτρας και τα αποστάγματα του Μπαμπατζίμ. Πρόσφατα προστέθηκαν στη γκάμα και τα προϊόντα της Αδαμαντίνας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών