Παρόλο που είναι εύκολη συνταγή, έχει αρκετές αναμονές που μπορεί να μας δυσκολέψουν, αν δεν προγραμματίσουμε σωστά. Εμείς τη δοκιμάσαμε, τη χρονομετρήσαμε και σας προτείνουμε το εξής πλάνο: Το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζουμε τη ζύμη και την κρέμα γιαουρτιού και τα βάζουμε και τα δύο στο ψυγείο. Συνολικά η παρασκευή τους δεν θα μας πάρει πάνω από 15 λεπτά. Την επομένη, ανοίγουμε τη ζύμη, την ψήνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, μαρινάρουμε τις φράουλες για περίπου 3 ώρες. Μετά την πάροδο των 3 ωρών, όλα είναι έτοιμα για να τελειοποιήσουμε την τάρτα μας.
45'
προετοιμασία
11 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: Για ταρτιέρα διαμ. 22 εκ.Για τη ζύμη
Για την κρέμα από πρόβειο γιαούρτι
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
Διαδικασία
Κρέμα
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη μέχρι να μαλακώσει.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σαντιγί.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε με το σύρμα τα 100 γρ. από το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίζει να σφίγγει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το μισό ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, για να σφίξει.
Ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά με το φτερό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στoυς 170°C και βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 3 εκ.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την απλώνουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, για να μην κολλάει, και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
- Μεταφέρουμε το φύλλο στη φόρμα.
- Το στρώνουμε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και κόβουμε όσο εξέχει.
- Τρυπάμε το εσωτερικό και τα πλάγια της ζύμης με ένα πιρούνι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φράουλες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Τάρτα
- Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλώς με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με όσες μαριναρισμένες φράουλες θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.