ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Οι προκλήσεις του Έλληνα vegan και το προϊόν που κάνει τη ζωή του πιο εύκολη

Η ΔΩΔΩΝΗ εμπλουτίζει τη σειρά των ΔΩΔΩΝΗ Plant’d, λανσάροντας τη νέα γεύση του καλοκαιριού, το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Πορτοκάλι-Περγαμόντο, με βάση τη βρώμη.

26.07.2023
Οι προκλήσεις του Έλληνα vegan και το προϊόν που κάνει τη ζωή του πιο εύκολη

Δεν ξέρω πόσοι είμαστε εκεί έξω, ξέρω όμως ότι χρειάστηκε θάρρος για να πάρουμε αυτόν τον δρόμο: να γίνουμε vegans. Στην Ελλάδα το να έχεις οποιαδήποτε διατροφική προτίμηση, είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους επιλογής, αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Έχεις δυσανεξία στη γλουτένη; Έχεις αλλεργία σε κάποιο φαγητό; Δεν σου αρέσει το κρέας; Ένα μειδίαμα, ένα ανασήκωμα φρυδιών, μια ειρωνική ατάκα είναι κάποιες από τις αντιδράσεις με τις οποίες έχουμε έρθει αντιμέτωποι κατά καιρούς. Σε χειρότερη θέση από όλους είμασταν πάντα εμείς οι vegans. Κάποιοι μας βλέπουν σαν γραφικούς και παράξενους, άλλοι σαν αιρετικούς που έχουν απομακρυνθεί από το κυρίαρχο δόγμα και απειλούν να προσηλυτίσουν κι άλλους. Είμασταν ανεπιθύμητα πρόσωπα και οι προτιμήσεις μας δύσκολα λαμβάνονταν υπόψη είτε σε οικογενειακές γιορτές και τραπέζια είτε σε εξόδους. Ευτυχώς με τα χρόνια έχουν αυξηθεί οι επιλογές μας, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται τα οφέλη μιας vegan διατροφής, ακόμα και αν δεν την ασπάζεται ο ίδιος, ενώ υπάρχει σαφώς καλύτερη ενημέρωση. Οι εστιάτορες και οι μάγειρες είναι πιο ευέλικτοι, σε πολλά εστιατόρια υπάρχουν και vegan πιάτα, ενώ και οι μεγάλες εταιρείες αφουγκράζονται τις νέες τάσεις και λανσάρουν καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις αναδυόμενες διατροφικές ανάγκες. Είναι σίγουρα μια αξιοσημείωτη στροφή που μας γεμίζει αισιοδοξία.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ΔΩΔΩΝΗ η οποία δημιούργησε τη σειρά Plant’d. Πρόκειται για φυτικά επιδόρπια εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλα για όσους επιλέγουν μια vegan διατροφή ή μία διατροφή με λιγότερα γαλακτοκομικά, καθώς παράγονται από εξαίρετης ποιότητας φυσικά συστατικά με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, ενώ δεν περιέχουν λακτόζη, φοινικέλαιο, σόγια, ξηρούς καρπούς και συντηρητικά. Μάλιστα, φέρουν την πιστοποίηση V-Label, η οποία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο σήμανσης προϊόντων που είναι κατάλληλα για vegan και vegeterian κοινό. Να σημειώσω ότι η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί την πρώτη γαλακτοβιομηχανία στη χώρα μας που έλαβε τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στη συσκευασία για τα φυτικά της επιδόρπια.

Η νέα αγαπημένη γεύση

Στη σειρά ΔΩΔΩΝΗ Plant’d πρόσφατα προστέθηκε άλλη μία γεύση που είναι και η αγαπημένη μου μέχρι στιγμής: το Plant’d Πορτοκάλι-Περγαμόντο. Από τη μία οι αιθέριες νότες και η σπιρτάδα του πορτοκαλιού και από την άλλη οι λουλουδένιες νότες του περγαμόντου δημιουργούν έναν απίστευτο συνδυασμό. Τρως και αισθάνεσαι όλη την απόλαυση ενός πλούσιου επιδορπίου, νιώθοντας παράλληλα να σε τυλίγουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών σαν να βρίσκεσαι ξαπλωμένος σε έναν ανθισμένο οπωρώνα. Για μένα, πρόκειται για το τέλειο γλυκό, έχω πάντα στο ψυγείο μου και το απολαμβάνω όλες τις ώρες ανεξαιρέτως: πότε για πρωινό (αν θέλω προσθέτω και λίγους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, όταν θέλω ένα πιο «γεμάτο» πρωινό σνακ), πότε για επιδόρπιο και πότε για απογευματινό γλυκό, όταν η υπογλυκαιμία βαράει κόκκινο.

Τα νέα φυτικά επιδόρπια ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Πορτοκάλι-Περγαμόντο είναι ήδη διαθέσιμα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, σε μονά κύπελλα 150g το καθένα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών