ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα βγούμε για ποτό στην Αθήνα μετά την Ανάσταση;

Για όσους έμειναν στην Αθήνα 8 μπαρ που θα μείνουν ανοιχτά τις πασχαλινές μέρες με ωραία ποτά, κοκτέιλ και μουσική.

13.04.2023| Updated: 29.09.2023
Πού θα βγούμε για ποτό στην Αθήνα μετά την Ανάσταση;

Τις μέρες του Πάσχα η Αθήνα αδειάζει, τα μαγαζιά κλείνουν και οι αποστάσεις μηδενίζονται. Υπάρχουν κάποια μπαρ που μένουν ανοιχτά και υποδέχονται τους Αθηναίους που επέλεξαν φέτος να κάνουν Πάσχα στο «μεγάλο χωριό» με ωραία events, μπάρμπεκιου, μουσικές, κοκτέιλ και μπίρες.

Diego: Για πασχαλινό μπάρμπεκιου

Οι ήχοι ηλεκτρονικής μουσικής από Έλληνες και ξένους Dj’s που παίζουν στα desks του Diego μάς επιστρέφουν νοερά στις διακοπές μας, γι’ αυτό και μας αρέσει να πηγαίνουμε αυτές τις μέρες. Στον πεζόδρομο της Αδριανού, πλαστικά σκαμπό, ξύλινα τραπέζια στολισμένα με φρέσκα φρούτα και γυάλινα σκαλιστά μπουκάλια, ομπρέλες παραλίας ακόμα και καφάσια αναψυκτικών συνθέτουν το happy σκηνικό του Diego. Το μπροστινό μπαρ με τη σιδερένια, σκουριασμένη πρόσοψη θυμίζει καντίνα, ενώ όσο προχωράς προς το εσωτερικό, βλέπεις γυάλινους πολυέλαιους και απλίκες, εξωτικά φυτά, εντυπωσιακά μωσαϊκά και έντονες χρωματικές αντιθέσεις στους τοίχους. Το μαγαζί έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, εσωτερική αυλή και ένα μεγάλο κυκλικό μπαρ. Παίρνουμε το ποτό μας υπό τους ήχους μινιμαλ house και απολαμβάνουμε τη βραδιά. Την Κυριακή του Πάσχα θα προσφέρουν ειδικό πασχαλινό μενού με πιάτα, όπως σιγομαγειρεμένη πανσέτα και τηγανητά rolls με σιγομαγειρεμένο αρνί. Όλα σερβίρονται σε μιας χρήσης, βιοδιασπώμενα πιάτα από μπαμπού και τρώγονται είτε στα τραπέζια είτε στο όρθιο.

Αδριανού 1, Θησείο, T/210-32.39.353

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάσχα: Γεύσεις από χωριό στα παντοπωλεία της ΑθήναςΠάσχα: Γεύσεις από χωριό στα παντοπωλεία της Αθήνας

Abstract: Μπίρες και κοκτέιλ

Τι σχέση έχει το abstract κίνημα με τα κοκτέιλ που πίνουμε το βράδυ στο Παγκράτι; Στο ομώνυμο μπαρ θα βρείτε μια πιτσιλωτή Μαργαρίτα που παραπέμπει στα έργα του Πόλοκ, ένα Sour εμπνευσμένο από τον Μοντριάν και ένα Daiquiri που εκτός από φράουλα, λευκό πιπέρι, λάιμ και μέντα έχει εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει την τεχνική του marbling. Πολλές μαγειρικές παρασκευές και ώρες προετοιμασίας κρύβονται πίσω απ’ όσα ετοιμάζει ο head bartender Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος. Δοκιμάστε και το Ζόμπι που σερβίρεται πάνω σε ένα βουνό από shaved ice. Τα φωτογενή κοκτέιλ θα τα δοκιμάσετε στον μέσα χώρο, κάτω από νέον φώτα ή στον χαριτωμένο πεζόδρομο στο πλάι του μαγαζιού. Το Μ. Σάββατο διοργανώνουν ένα πασχαλινό event σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Blame The Sun, με μουσική, κοκτέιλ και craft μπίρες.

Αρκτίνου 10, Παγκράτι, T/6941-611.619

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέρα απ’ το τσουρέκι: 10 εντυπωσιακά γλυκά για το Πάσχα και πού θα τα βρειςΠέρα απ’ το τσουρέκι: 10 εντυπωσιακά γλυκά για το Πάσχα και πού θα τα βρεις

Τιγρέ: Πάσχα στο στέκι των Εξαρχείων

Παρόλο που είναι πρόσφατη προσθήκη στη γειτονιά, αγαπήθηκε γρήγορα και με έναν τρόπο δημιουργεί την αίσθηση πως βρισκόταν από πάντα εκεί. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας αποκτά και διαφορετικό πρόσωπο. Το πρωί είναι ήσυχο καφέ που σερβίρει specialty καφέ της Cafeistas, απλό πρωινό με αυγά, σάντουιτς, σπιτική γκρανόλα ή scones, ενώ, όσο περνάει η ώρα, τη θέση του καφέ παίρνουν τα κρασιά και τα κοκτέιλ. Αργότερα δεν είναι ασυνήθιστο να δεις τους θαμώνες του να χορεύουν ή να τραγουδάνε με μια φωνή Μαντόνα. Αυτό ακριβώς συνέβη την τελευταία φορά που έπαιζε μουσική στο Τιγρέ ο Κωνσταντίνος Καλφακάκος. Άλλες μέρες μπορεί να ακούσεις εκεί τη μουσική που διαλέγει ο Jeff Gonzales. Το Μ. Σάββατο θα λειτουργεί μέχρι τις 10.00 το βράδυ και την Κυριακή του Πάσχα από τις 6.00 το απόγευμα.

Μαυρομιχάλη 98, Εξάρχεια, Τ/210-36.31.232

 

Zebra: Αναστάσιμα μαρτίνι

Όταν ο Χρήστος Χουσέας –καταξιωμένος mixologist, γνωστός από το 42 Bar– επιμελείται τον κατάλογο και ο Ηλίας Μαρινάκης βρίσκεται πίσω από την μπάρα, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Σύγχρονο, κομψό και γεμάτο ζωντάνια, το Zebra στο Νέο Ψυχικό έχει χαρακτήρα – και αυτό από μόνο του είναι λόγος να το επισκεφθεί κανείς. Το προτείνουμε για ποτό μετά τη δουλειά ή για αργότερα, το βράδυ. Όλα τα κοκτέιλ είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην κατηγορία του Dry Martini, το οποίο έρχεται απόλυτα ισορροπημένο και συναρπαστικό. Πίνουμε το Zebra Spritz με Martini Bitter αρωματισμένο με φράουλες, Aperol, homemade νέκταρ μαύρου κάρδαμου με κακάο, prosecco και bitters γκρέιπφρουτ. Όπως επίσης Major Arcana, τη δική τους παραλλαγή της Margarita, με ένα blend από παλαιωμένες τεκίλες, ρούμι, ελαιοσάκχαρα από γκρέιπφρουτ και Cointreau αρωματισμένο με χαμομήλι και φλούδες εσπεριδοειδών. Το φαγητό στην μπάρα είναι η καλύτερή μας! Το Zebra θα λειτουργεί κανονικά όλες τις μέρες του Πάσχα.

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Τ/693-40.80.904

 

The Bar in front of the bar: Για signature cocktails

Συντονισμένο με τη δράση και την κίνηση της περιοχής, το Bar in front of the bar κάνει το εξής πρωτότυπο: αλλάζει κάθε μέρα τον κατάλογό του και προσφέρει μελετημένα, signature cocktails με «σπιτικά» -κατά βάση- υλικά. Σιρόπια, bitters και πουρέδες φτιάχνονται επί τόπου, στο μικρό εργαστήριο που έχει στηθεί πίσω από τις κουρτίνες και τις φωτεινές led πινακίδες. Πέρα από τις εμπνεύσεις της ημέρας, το μενού έχει συνήθως και δύο κλασικά κοκτέιλ για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Πετράκη 1, Τ/698-0635896

 

Clumsies: Ποτά στο κέντρο της Αθήνας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Clumsies (@the_clumsies)

Το αθηναϊκό μπαρ που, από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του μπήκε στην περίφημη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου, μας υποδέχεται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια των πασχαλινών ημερών. Η δυνατή ομάδα πίσω από την μπάρα πειραματίζεται και με προχωρημένες τεχνικές κάνει τις ιδέες της πραγματικότητα.

Πραξιτέλους 30, Τ/210-32.32.682

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάσχα στη βεράντα του Βασίλη Καλλίδη με 10 πανεύκολες συνταγές τουΠάσχα στη βεράντα του Βασίλη Καλλίδη με 10 πανεύκολες συνταγές του

Line Athens: Ραντεβού στα Πετράλωνα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Line Athens (@line.athens)

To Line, δημιούργημα των Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση μαζί με τον Δημήτρη Νταφόπουλο, είναι η νέα είσοδος στη λίστα με τα κορυφαία μπαρ. Στον εντυπωσιακό χώρο των Πετραλώνων που προηγουμένως φιλοξενούσε μια γκαλερί η ομάδα πειραματίζεται με τεχνικές και υλικά, ετοιμάζοντας στο ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο «κρασιά» από φρούτα και κοκτέιλ που ακολουθούν την zero waste φιλοσοφία. Το Line θα λειτουργεί το Μ. Σάββατο μέχρι τις 10 το βράδυ και την Κυριακή του Πάσχα από τις 6.00 το απόγευμα και μετά.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τ/ 211-75.07.185

 

Tap 27: Για craft μπίρες (και) για το σπίτι

O Nomad brewer (Mustaki Brewery) Παναγιώτης Κρίκης και ο συνεργάτης του Κώστας Πασχίδης, έστησαν με πολύ μεράκι ένα σύγχρονο taproom με craft μπίρες κυρίως από Έλληνες μικροζυθοποιούς αλλά και κάποιες σπάνιες από τη διεθνή αγορά, όπως η Omnipolo. Στα taps βρίσκουμε δέκα μπίρες που αλλάζουν συχνά ανάλογα με το τι νέο βγαίνει στην αγορά. Οι μισές είναι από τη Mustaki Brewery και από συνεργασίες που κάνουν με τη Sourmena και την Alea και οι άλλες μισές προσεκτικές επιλογές που γίνονται από τους ιδιοκτήτες. To Tap 27 θα είναι ανοιχτό το Μ. Σάββατο.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, Τ/210-75.16.849

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών