ΜΑΓΑΖΙΑ

3 γλυκές στάσεις στη Θεσσαλονίκη

Ημίγλυκα κουλουράκια, τρίγωνα πανοράματος και το καλύτερο προφιτερόλ της πόλης.

12.04.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
3 γλυκές στάσεις στη Θεσσαλονίκη

Ελενίδης / Πενήντα οχτώ χρόνια η οικογένεια παρασκευάζει τα αφράτα τρίγωνα, ένα γλυκό που έγινε γνωστό χάρη σε αυτή τη μοναδική κρέμα ζαχαροπλαστικής, φτιαγμένη από καλό γάλα, φρέσκα αυγά, αρωματισμένη με βανίλια. Χρυσοψημένο φύλλο, αρκούντως βουτυρωμένο και σιροπιασμένο, με τη βελούδινη βαριά κρέμα να μπαίνει στο τρίγωνο φακελάκι μπροστά σας. Η μεταφορά στη χειραποσκευή επιτρέπεται και επιβάλλεται. Νένα Δημητρίου
Δ. Γούναρη 13, Τ/2310-257.510

 

Μουρούζης / Ένα παιχνιδόσπιτο από ζάχαρη! Τα ημίγλυκα κουλουράκια τούς έκαναν γνωστούς. Δοκιμάσαμε μηλόπιτα με ζαχαρένια επικάλυψη από άχνη και κανέλα, ροξάκια, δίπλες ξακουστές, αλλά και «μαντιλάκια» με φύλλο και πραλίνα αμυγδάλου, ταρτάκι λεμονιού –αφρουδένιο– και αρμενοβίλ, αρχοντικό γλυκό που ελάχιστοι φτιάχνουν πια. Όλα με βιολογική ζάχαρη, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, βιολογικό ελληνικό αλεύρι και φρέσκο βούτυρο. Νένα Δημητρίου
Μητροπόλεως 95, Τ/2310-269.712

 

Choureal / Κάθε μία ώρα ψήνουν τα σου, για να είναι αφράτα και ολόφρεσκα. Τις κρέμες τις φτιάχνουν με εκλεκτές πρώτες ύλες. Πώς να μη σχηματίζονται ουρές έξω από το μικρό μαγαζί που επικεντρώνεται στο προφιτερόλ; Διαλέξτε μία από τις διαφορετικές γεμίσεις (μπίτερ, λευκή σοκολάτα, καραμέλα, πραλίνα και άλλες), πασπαλίστε με λίγο μπισκότο ή προσθέστε φρούτα και δείτε το να συναρμολογείται εκείνη την ώρα μπροστά σας. Λίνα Καπετάνιου
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Τ/2310-252.766

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών