ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

48 Urban Garden

Η νεανική μετενσάρκωση του «48» μαγειρεύει γκουρμέ street food.

04.01.2016| Updated: 16.02.2024
48 Urban Garden

Η νεανική μετενσάρκωση του «48» μαγειρεύει γκουρμέ street food.

Η θέση: Στο «Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα» στους Αμπελοκήπους. Aρματολών και Κλεφτών 48.



Η ατμόσφαιρα: Εκεί όπου κάποτε γραφόταν γαστρονομική ιστορία με το «48» του Χριστόφορου Πέσκια, λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο η νεανική μετενσάρκωσή του, με όλα τα άντεργκραουντ, σχεδόν κινηματογραφικά -πες τα και χίπστερ- στοιχεία μιας νεοϋορκέζικης αστικής αυλής: μια καντίνα δεσπόζει στη μεγάλη αίθουσα και μπροστά της στήνονται τα τραπέζια, κάτω από έναν «έναστρο ουρανό» φτιαγμένο από λάμπες. Αντίπαλον δέος η μπάρα στο πίσω μέρος της αίθουσας, όπου ο μπάρμαν Σπύρος Δάβιος ετοιμάζει ευφάνταστες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ – κάποια από αυτά μάλιστα τα παλαιώνουν μόνοι τους σε βαρέλι.




Το φαγητό: Η κουζίνα, με σεφ τον Στέφανο Στεφανίδη, επιδεικνύει άριστα αντανακλαστικά ως προς την υιοθέτηση των νέων τάσεων: αμερικάνικο comfort food από τη μία, σαν αυτό που βρίσκεις στο Katz’s και στα άλλα διάσημα delis της Νέας Υόρκης, το οποίο συμπυκνώνει δημιουργικά τη λογική του brunch και του μπάρμπεκιου, και από την άλλη ενσωμάτωση στοιχείων από τις ασιατικές, αραβικές και λατινοαμερικάνικες κουζίνες. Ενα mix & match υλικών, τεχνικών και αρωμάτων. Εξαιρετικό το Torta Cubano, ένα υπερχορταστικό σάντουιτς με χοιρινό, χαμ και τυρί, συνοδεία τηγανητών πατατών, ενδιαφέρον (αλλά αρκετά λιπαρό) το μπέργκερ με μπέικον και γαρίδες μαριναρισμένες σε miso μέσα σε ντύμα τορτίγιας, ζουμερό αλλά με κάπως πανιασμένη κρούστα το fish and chips μπακαλιάρου. Παμψηφεί προκρίθηκαν τα ασιατικά-μεξινάνικα Barbacoa Bao buns, ψωμάκια ατμού γεμιστά με σιγοψημένο χοιρινό σε σκορδάτη σος ξιδιού-πάπρικας, και το τατάκι σολομού, φέτες από το ψάρι ελαφρά καβουρδισμένες σε σησαμέλαιο, με ασιατική σαλάτα και wasabi.

Ο λογαριασμός: Περίπου 35 ευρώ/άτομο (με κοκτέιλ).


Tο κοκτέιλ Paka-Paka.

Η κάβα: Συντονισμένοι με το μοδάτο του πράγματος, συνοδεύσαμε το φαγητό μας με κοκτέιλ: δοκιμάστε το Paka-Paka (με παλαιωμένο ρούμι, σιρόπι πεύκου, πιπερόριζα και ανανά) και το Salina Margarita (με τεκίλα, λάιμ, και πουρέ μάνγκο). Η λίστα κρασιών είναι, με την εξαίρεση τριών αφρωδών, ελληνική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε βράδυ. Την Κυριακή, μόνο μεσημέρι. Μάλιστα τις Κυριακές «παίζει» και το κόνσεπτ «bubble brunch», ήτοι αγαπημένες brunch λιχουδιές, ελαφρώς πειραγμένες, συνοδεία αφρωδών οίνων και κοκτέιλ με φυσαλίδες. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι δύσκολο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών