ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αγοραστός: για κεμπάπ που μουδιάζει το στόμα

Άδανα κεμπάπ, διάφορα σουβλιστά και εξαιρετικό βετούλι στο φούρνο από τον έμπειρο σεφ Δημήτρη Αγοραστό.

18.03.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Αγοραστός: για κεμπάπ που μουδιάζει το στόμα

Άδανα κεμπάπ, διάφορα σουβλιστά και εξαιρετικό βετούλι στο φούρνο από τον έμπειρο σεφ Δημήτρη Αγοραστό.

Η θέση: Σε περίοπτη θέση στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Η ατμόσφαιρα: Το εστιατόριο επισκεφθήκαμε μια Παρασκευή βράδυ – η σάλα του έσφυζε από ζωή και αυτό είχε κάπως αποδιοργανώσει το σέρβις. Βέβαια, σε αποζημίωνε πλήρως η απαλή μυρωδιά… ψητού που κατέκλυζε το μαγαζί. Ο χώρος έχει εκείνο το «μοδάτο» στυλ νεοταβέρνας, με κάπως παράταιρα στοιχεία στη διακόσμηση.


Το φαγητό: Η κουζίνα του Δημήτρη Αγοραστού περιστρέφεται πιστά, εδώ και μερικά χρόνια, γύρω από τα κεμπάπ και τις σούβλες, με εμβόλιμα αρκετά πιάτα από την πολίτικη κουζίνα (βλ. χουνκιάρ μπεγεντί και σουτζουκάκια). Αυτό που διαπιστώνεις με κάθε μπουκιά είναι η καλή ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως και το ότι τα πάντα παρασκευάζονται στην κουζίνα τους – ακόμα και το τραγανό και αφράτο ψωμάκι που θυμίζει καλτσόνε, και οι ωραίες πιτούλες.


Η πλούσια πολίτικη λαχανοσαλάτα που δοκιμάσαμε ήταν φτιαγμένη με καλά υλικά, με αρκετή ένταση στη γεύση – ίσως θα έπρεπε να έχει μαριναριστεί λιγότερο. Τα μαντί ήταν καλοφτιαγμένα, όμως θύμιζαν πιο πολύ τα ιταλικά τορτελίνι σε όψη και μέγεθος, ενώ είχαν μια άνευρη γέμιση και μια συνοδευτική σάλτσα ντομάτας πολύ απαλή και γλυκιά – το πιάτο θα ταίριαζε περισσότερο σε τρατορία. Το άδανα κεμπάπ ήταν φοβερά ζουμερό και πολύ καυτερό, ενώ το μαριναρισμένο σις κεμπάπ κοτόπουλου νοστιμότατο αλλά στεγνό (με ωραιότατες τηγανητές πατάτες όμως!). Πάντως έλειπε αυτό το κάτι που θα απογείωνε τα πιάτα. Το καλύτερο πιάτο της βραδιάς ήταν το βετούλι: είχε σιγοψηθεί στο φούρνο πράγμα που το έκανε σχεδόν να λιώνει στο στόμα και είχε μια υπέροχη, δεμένη σάλτσα και έναν εξαιρετικό βελούδινο πουρέ πατάτας για συνοδευτικό. Για το τέλος επιλέξαμε το καζάν ντιπί, μια μάλλον μέτρια εκτέλεση του πληθωρικού, εμβληματικού γλυκού: αντί για το πλούσιο γευστικά βουβαλίσιο γάλα ήταν φτιαγμένο με αγελαδινό (light υποθέτω) και έτσι ήταν συμπαγές και σχετικά άνοστο. Προτιμήστε να δοκιμάσετε κάποιο από τα άλλα γλυκά, όπως το αρμενοβίλ (που έμοιαζε εντυπωσιακό), την μπουγάτσα της ώρας ή το εκμέκ.

Ο λογαριασμός: Θα πληρώσετε περίπου 20-22/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Θα βρείτε μια μικρή λίστα με μπίρες και εμφιαλωμένα κρασιά, όπως και συμπαθητικά κρασιά από ασκό.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ στη περιοχή είναι από αρκετά έως πολύ δύσκολο. Αναζητήστε ένα από τα πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ της περιοχής, τα οποία έχουν πολύ καλές τιμές.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών