ΕΞΟΔΟΣ

Αιγινήτισσα (Αίγινα)

Αν βρεθείτε στην Αίγινα και λαχταρήσετε φρέσκο ψάρι, ιδού μια ταβέρνα με ψήστη μάστορα.

01.07.2011
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης

Αν βρεθείτε στην Αίγινα και λαχταρήσετε φρέσκο ψάρι, ιδού μια ταβέρνα με ψήστη μάστορα.

Η θέση: Από την πόλη της Αίγινας προς το δρόμο για την Πέρδικα, στην ομώνυμη περιοχή Αιγινήτισσα.

Η ατμόσφαιρα: Η θέα του ηλιοβασιλέματος από την «Αιγινήτισσα» ξύπνησε τους ρομαντικούς μέσα μας. Καθισμένοι σε ένα τραπεζάκι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάναμε τη σιωπή του τοπίου.

Το φαγητό: Η όμορφη ψαροταβέρνα του Φώντα υπηρετεί πιστά το τρίπτυχο ποιότητα, επαγγελματισμός και σχέση ποιότητας – τιμής, κάτι που θα όφειλε να έχει ευαγγέλιο κάθε εστιάτορας. Δοκιμάσαμε αλμυρίδα βραστή με χοντρό αλάτι, γαύρο μαρινάτο, τραγανά και ζουμερά τηγανητά μπακαλιαράκια, ωραιότατη σκορδαλιά, βλίτα, κλασική χωριάτικη, λινγκουίνι με γαρίδες και στη μέση φέτα από ολόφρεσκο βλάχο, πεντανόστιμο ψάρι που ανήκει στην οικογένεια της σφυρίδας· εκεί ο ψήστης έδειξε όλη του τη μαστοριά.

Ο λογαριασμός: Με τα ουζάκια και τα συναφή 25-30 ευρ άτομο.

Η κάβα: Πολύ γνωστές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα σε καλές τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα. Πάρκινγκ εύκολο.

Ψαροταβέρνα «Η Αιγινήτισσα», Αίγινα, τηλ.: 22970-61.546.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών