ΜΑΓΑΖΙΑ

Αμάρτυμα

Επιλεγμένα, γαστρονομικά προϊόντα της Ελλάδας, με έμφαση στη Κρήτη και τη Μεσσηνία, τις ιδιαίτερες πατρίδες των εμπνευστών της Arteat.

23.03.2015| Updated: 15.02.2024
Αμάρτυμα

Επιλεγμένα, γαστρονομικά προϊόντα της Ελλάδας, με έμφαση στη Κρήτη και τη Μεσσηνία, τις ιδιαίτερες πατρίδες των εμπνευστών της Arteat.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το πετιμέζι από σταφύλι Λιάτικο της Arteat είναι από τα ωραιότερα, μεστά και περίπλοκα γευστικά, που βρίσκουμε στην αγορά. Αυτό αλλά και μερικά ακόμα προϊόντα, τυποποιούνται για λογαριασμό της Κατερίνας Καρύγιαννη και του Δημήτρη Μαρή, που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία Arteat που τυποποιεί επιλεγμένα, παραδοσιακά προϊόντα που «ανασύρουν ξεχασμένες γευστικές μνήμες» όπως λένε οι ίδιοι.

Τι ψωνίζουμε: Ασκορδουλάκοι, μεσσηνιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βοτανόμελο, κριθαρομπουκιές, γλυκό κουταλιού ελιά, καρδιές και πατέ άγριας κρητικιάς αγκινάρας, είναι τα βασικά προϊόντα της γκάμας τους. Με τις περισσότερες πρώτες ύλες από δικές τους καλλιέργειες, και με συνεργασίες με μικρά εργαστήρια που τα μεταποιούν σύμφωνα με τα δικά τους γευστικά κριτίρια. Στο παντοπωλείο που άνοιξαν στο Νέο Ηράκλειο θα βρούμε όλα τα προϊόντα της γκάμας τους, όπως επίσης και κάποια ακόμα καλούδια από παραγωγούς που εκτιμούν: ζυμαρικά Τερπνόν και Αριάδνη, ψίχα από κρητικούς χοχλιούς σε βαζάκια με ελαιόλαδο και μυρωδικά από την Escargot de Crete, αλλαντικά Ευρυτανίας του Στρεμμένου, ωραία γραβιέρα και ξηρό ανθότυρο Amari. Οι δυο συλλέκτες παραδοσιακών τροφίμων έχουν επόμενο στόχο τις εξαγωγές, κι ήδη τα προϊόντα τους υπάρχουν σε κάποια delicatessen του εξωτερικού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών