ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αρμόλια

Νεοταβέρνα με θαλασσολιχουδιές στο Χαλάνδρι.

26.02.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Αρμόλια

Νεοταβέρνα με θαλασσολιχουδιές στο Χαλάνδρι.

Η θέση: Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Η ατμόσφαιρα: Νεοταβέρνα δίπατη, με απλό διάκοσμο και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Στα διπλανά τραπέζια κάθονται οικογένειες, κάτοικοι της περιοχής και παρέες που εκτιμούν τους ουζομεζέδες.

Το φαγητό: Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν νοστιμότατο. Απλές αλλά εμπνευσμένες συνταγές. Ξεκινήσαμε με τηγανητές πατάτες με ρίγανη στη σέσουλα, τις οποίες συνοδεύσαμε με το ντιπ με πελτέ ντομάτας που έρχεται για καλωσόρισμα. Το ελληνικό «σεβίτσε», ξιδάτο λαβράκι που συνοδεύεται με πατατοσαλάτα, μύριζε θάλασσα οδηγώντας και την κουβέντα στα καλοκαίρια μας. Το γιουβέτσι γαρίδας, που τόσο έχει κακοπάθει στις περισσότερες νεοταβέρνες, εδώ ήταν λαχταριστό. Οι γαρίδες ζουμερές και το ρύζι χυλωμένο, ενώ η προσθήκη κάππαρης τού έδινε πολύ ωραία σπιρτάδα. Μας ενθουσίασε και το φιλέτο γλώσσας που συμπλήρωσε την παραγγελία μας. Το άψογα ψημένο τρυφερό ψάρι, πάνω σε στρώμα από σοταρισμένα χόρτα και με ελαφριά σάλτσα βουτύρου με λεμόνι, απογείωσε μέχρι και το φλατ κρασί μου!

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20 – 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Στον κατάλογο θα βρείτε εμφιαλωμένο και χύμα κρασί και ούζο σε 11 ετικέτες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ. Επειδή η στάθμευση στην περιοχή είναι δύσκολη, ίσως χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο σας σε κάποιο από τα ιδιωτικά πάρκινγκ στα στενά γύρω από την πλατεία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών