Σε πρώτο πλάνο το Ηρώδειο και πίσω ο Ιερός Βράχος. Δεν είναι, όμως, μόνο η θέα το κίνητρο για να ανέβει κανείς στην ταράτσα του Αττικού. Το βασικότερο είναι η κουζίνα του, ελληνική, με καλές γεύσεις – σοφρίτο, παστιτσάδα και γεμιστά νοστιμότατα. Είναι και η εξυπηρέτηση – ευγενής και όχι κραυγαλέα. Κάβα μόνο με ελληνικές ετικέτες.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.