ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Balthazar: Καλοκαίρι, κήπος και Χριστόφορος Πέσκιας

Το φαγητό του Πέσκια δεν μας εξέπληξε: όπως πάντα ξέραμε οτι θα ευχαριστηθούμε κάθε μπουκιά.

25.07.2019| Updated: 16.02.2024
Balthazar: Καλοκαίρι, κήπος και Χριστόφορος Πέσκιας

Η θέση: Ήταν 1973, στο απίθανο νεοκλασικό της Τσόχα με τον μαγευτικό κήπο, όταν ξεκίνησαν όλα. Μπήκε, βγήκε κόσμος πολύς, κοσμοπολίτικος.

Η ατμόσφαιρα: Ένα βράδυ καθημερινής, του φετινού καλοκαιριού, μπήκαμε κι εμείς μετά από καιρό. Το μαγαζί φορτωμένο με κόσμο, αστραφτερή ατμόσφαιρα, όλα να δουλεύουν ρολόι, μουσική που δεν προεξέχει λες και είναι γραμμένη ακριβώς για το συγκεκριμένο σενάριο. Ένα βράδυ με λαμπερές παρουσίες, καλλιτέχνες και διάσημες περσόνες, «to see and be seen».

Το φαγητό: Το φαγητό του Πέσκια, surprise surprise, δεν μας εξέπληξε: όπως πάντα ξέραμε οτι θα ευχαριστηθούμε κάθε μπουκιά. Δεν είναι φαντασμαγορικό στην όψη, φαντασμένο και ψηλομύτικο, αλλά ούτε του λείπει η κοκεταρία. Αξέχαστη, αβανταδόρικη η γεύση από τα καινούρια του: η σαλάτα με κινόα, γαρίδες και σάλτσα μάνγκο, η ζουμερή σφυρίδα με κρούστα macadamia και salsa verde, το ρολό κοτόπουλο με κρέμα μανιταριών και εξτραορντινέρ τερίνα πατάτας.

Στη μαγική αυλή του Balthazar ο Χριστόφορος Πέσκιας σερβίρει αξέχαστα πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Ο λογαριασμός: 40-50 € το άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Εκείνα τα ωραία τα εξωτικά κοκτέιλ του Αλέξανδρου Γκικόπουλου βάζουν μπουρλότο στον ουρανίσκο κι ανάβουν τα αίματα στην καλοκαιρινή αυλή.

Επιπλέον πληροφορίες: Έξω από το μαγαζί θα σας εξυπηρετήσει παρκαδόρος. Καθημερινά από τις 20:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα

Αμπελόκηποι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών