ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Crazy goat: Specialty καφές, συµπαθητικά σνακ

Καπουτσινό και ομελέτα light στον Πειραιά.

17.10.2016| Updated: 31.10.2023
Crazy goat: Specialty καφές, συµπαθητικά σνακ

Καπουτσινό και ομελέτα light στον Πειραιά.

Η θέση: Στον Πειραιά, στον κεντρικότατο πεζόδρομο της Καραΐσκου, γωνία με Μπουμπουλίνας.

Η ατμόσφαιρα: Απλή, χαλαρή και οικεία. Ωραία λύση για διάλειμμα από τη δουλειά για τα κοντινά γραφεία, για τσιµπολόγηµα στη βόλτα για ψώνια, για delivery εντός της πόλης.

Τι θα τσιμπίσουμε: Ωραία σάντουιτς, πληθωρικό κλαµπ (µε χειροποίητα pancakes αντί ψωµιού, αυγό, καπνιστό ζαµπόν και τραγανό µπέικον), συµπαθητικές οµελέτες (ειδικά αυτή που φτιάχνεται µε ασπράδια, light τυρί, µανιτάρια και γαλοπούλα), επιλογές σε πρωινό (γιαούρτι µε µέλι, φρούτα ή granola και χειροποίητες µπάρες). Τα γλυκά δεν τα έχω δοκιµάσει, αλλά το µικρό κρουασανάκι που δίνεται ως κέρασµα µε τον καφέ (προφανώς bake off) είναι συμπαθητικό.

Τι θα πιούμε: Το κλου, βέβαια, είναι ο καφές. Δύσκολα βρίσκεις στον Πειραιά καλοφτιαγµένο καφέ (συγχωρήστε µε οι συντοπίτες µου, αλλά είναι αλήθεια), και µάλιστα καφέ νέας γενιάς, specialty, µε πολύπλοκα αρώµατα, χωρίς το κάψιµο της πίκρας (κάτι που έχει να κάνει µε την κακή πρώτη ύλη, το άτεχνο καβούρδισµα, την πρόχειρη παρασκευή). Οι ιδιοκτήτες Μάνος, Μάριος και Γιάννης, «σπασίκλες του καφέ» όπως αυτοχαρακτηρίζονται, έχουν φτιάξει το δικό τους χαρµάνι µε ποικιλίες που φέρνει η ελληνική εταιρεία Bridge Coffee Roasters. Είναι ξηροκαρπάτο, βγάζει µόκα και έχει γλυκιά επίγευση. Για κάτι πιο όξινο, πιο φρουτένιο, επιλέξτε τον µονοποικιλιακό αιθιοπικό. Το µενού συπληρώνουν τσάγια, χυµοί και σπέσιαλ καφεποτά µε αλκοόλ. Δοκιµάστε τον φίλτρου που φτιάχνεται στην κανάτα chemex.

Ο λογαριασμός: Ο εσπρέσο 1€, ο καπουτσίνο 1,90€ και για τα σάντουιτς υπολογίστε 2-3,80€.

Περισσότερες πληροφορίες: Ανοιχτά καθηµερινές 07.00-21.00, Σάββατα 09.00-18.00, Κυριακές κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών