ΜΑΓΑΖΙΑ

Ελιξίριον

1.100 είδη μπαχαρικών, τσάγια, όσπρια, ακόμη και θυμίαμα για μαροκινές συνταγές σε ένα μικρομάγαζο της Ευριπίδου

21.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Ελιξίριον

1.100 είδη μπαχαρικών, τσάγια, όσπρια, ακόμη και θυμίαμα για μαροκινές συνταγές σε ένα μικρομάγαζο της Ευριπίδου

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Σε περίπτωση που βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας κάντε τον κόπο να αναζητήσετε τον αριθμό 41 της οδού Ευριπίδου. Εδώ βρίσκεται το Ελιξίριον του Περικλή Κόνιαρη, ένα παραμυθένιο μαγαζί με βότανα και μπαχαρικά. Αφήστε την όρασή σας να χορτάσει αυτά τα υπέροχα μεγάλα ξύλινα κουτιά μέσα στα οποία αποθηκεύονται και συντηρούνται ιδανικά οι πολύτιμοι αυτοί θησαυροί και βέβαια μυρίστε και ξαναμυρίστε με την ψυχή σας. Φεύγοντας θα έχετε την αίσθηση ότι ταξιδέψατε σε τόπους μακρινούς ή ότι μπήκατε στο πατάρι της «Πολίτικης Κουζίνας», όπου ο πρωταγωνιστής της ταινίας πρωτομυήθηκε στα αρώματα της Ανατολής.

Τι ψωνίζουμε: Απίστευτη ποικιλία μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων –περί τα 1.100 είδη– απ’ όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα οι οκτώ ποικιλίες πιπεριών ή η ρίζα Καλανγκάλ, που χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα. Μεγάλο κεφάλαιο είναι επίσης τα έτοιμα μείγματα. Αν πειραματίζεστε στην κουζίνα, ζητήστε μείγματα για πίτες, για τηγανητά ακόμα και λιβάνι για να αρωματίσετε το κρέας. Μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητα σαπούνια, τσάγια και όσπρια. Ο κύριος Κόνιαρης θα σας δώσει και φαρμακευτικές συμβουλές σχετικά με τα αφεψήματα. Αψιθιά για την πέψη, κίνγκο μπιλόμπα για καλή οξυγόνωση του εγκεφάλου. Και μην ξεχάσετε τα βασικά. Ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, κύμινο, λουίζα, δίκταμο, δενδρολίβανο, δυόσμο, κανέλα, κάρδαμο, μπαχάρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο…

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT