ΜΑΓΑΖΙΑ

Ενα κατάστημα γεμάτο μανιτάρια!

Στάθης, 12 χρόνια μανιταροσυλλέκτης έμπειρος, βγαίνει για «κυνήγι» τρούφας με το εκπαιδευμένο λαμπραντόρ του.

12.12.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Ενα κατάστημα γεμάτο μανιτάρια!

Στάθης, 12 χρόνια μανιταροσυλλέκτης έμπειρος, βγαίνει για «κυνήγι» τρούφας με το εκπαιδευμένο λαμπραντόρ του.

Οι φανατικοί των μανιταριών έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς τον Σεπτέμβρη ξεφύτρωσε στη Νέα Ερυθραία το πρώτο εξειδικευμένο κατάστημα μανιταριών. Το «Μανιταριών Γεύσεις» του Στάθη Γιαννάτου φιλοξενεί από φρέσκα ελληνικά βουνίσια και αποξηραμένα μανιτάρια μέχρι βαζάκια με πάστες και σάλτσες, ξίδια και λάδια, ριζότι και πουρέδες, γλυκά του κουταλιού και τυριά, όλα με μανιτάρια. ΟΟταν τους επισκέφτηκα, στο ψυγείο υπήρχαν άγρια φρέσκα βασιλομανίταρα (πορτσίνι), κανθαρέλες, αμανίτες του Καίσαρα, ζαρκαδίσια, μαύρες και χρυσές τρομπέτες και μικρές τρούφες, και είχε μόλις καταφτάσει και μια μισόκιλη συλλεκτική τρούφα!

Το κόστος της σίγουρα θα ήταν τσουχτερό. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Στάθης, «για να αρτύσουμε φαγητό για 6 άτομα, αρκεί ένα κομμάτι 18 γρ. με κόστος περίπου 8 ευρώ». «Εδώ όλα είναι ελληνικά, δοκιμασμένα και επιλεγμένα ως τα κορυφαία της αγοράς», υπερηφανεύεται. Κορυφαία προϊόντα που ξεχωρίζει: «το κριθαρότο με βωλίτη από τα Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, το λάδι λευκής τρούφας της Παυλίνας Κλαδοπούλου και το βαλσαμικό ξίδι λευκής τρούφας της εταιρείας Δίρφυς».

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών