ΕΞΟΔΟΣ

Holy Spirit

«Αγια» κοκτέιλ εντός και take away

09.10.2014| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Holy Spirit

«Αγια» κοκτέιλ εντός και take away.

Θα µπορούσε να είναι ένα εφηβικό δωµάτιο, αρκετά µεγάλο για να χωράει όλους τους φίλους µας, ή ένα φάνκι γκαράζ µε µεµοραµπίλια του παρελθόντος· αλλά είναι ένα κοκτέιλ µπαρ µε φοβερές λεπτοµέρειες, στο οποίο µπορείς να πας από τις 6 το απόγευµα, να τσιµπήσεις κάτι και να πιεις πολύ νόστιµα κοκτέιλ, χωρίς να τα πληρώσεις χρυσά. Επισκεφτήκαµε το «Holy Spirit» στη Γλυφάδα όσο ακόµα το φως έλαµπε.

Ηδη πίσω από το µπαρ ο Ξαβιέ Μισαηλίδης είχε ετοιµάσει για εµάς το πρώτο κοκτέιλ, από τα 14 που έχει ο καλοκαιρινός κατάλογος. Τo Gingeration, το οποίο µοσχοβολάει περγαµόντο, τζίντζερ και λεµόνι, γαρνίρεται µε φακελάκι τσαγιού και µπισκότο πτι-µπερ και σερβίρεται µέσα σε ένα φακό φωτογραφικής µηχανής. Στην ίδια λογική και το best seller Fantastic Boyfriend, που µπαίνει σε ροζ τσαντάκι, ενώ το Tony Montana αποτίνει φόρο τιµής στον χαρακτήρα-σύµβολο µπαίνοντας σε ένα σκεύος που µοιάζει µε το Αγιο ∆ισκοπότηρο.

Οι λεπτοµέρειες εδώ κάνουν τη διαφορά. Τα ποτήρια τους είναι πλαστικά και µπορεί κάποιος να παραγγείλει κοκτέιλ για το σπίτι (delivery ή take away), αν δεν βρει µια γωνιά να ακουµπήσει µέσα στο µαγαζί ή στο φαρδύ πεζοδρόµιο – καθόλου απίθανο, καθώς τα βράδια επικρατεί το αδιαχώρητο. Επίσης, µπορεί να επιλέξει ποτό σε συνδυασµό µε κάποιο από τα λίγα πιάτα, όπως πίτσα, πάστα και χοτ ντογκ. Για να χωρέσουν οι πιστοί του, τον Απρίλιο άνοιξε παράρτηµα στην Πάρο. Ιδια λογική, ίδια οµάδα, ίδιες τιµές (8 € το κοκτέιλ και 15 € η κανάτα του ενός λίτρου) και ίδιο µότο: «Κοκτέιλ από την ψυχή». Βοήθειά µας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών