ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η ταβέρνα του Ζήση

Άσσοι στην κατσαρόλα με τριάντα μαγειρευτά ημερησίως και ωραίο ψητό.

23.02.2017| Updated: 25.06.2021
Η ταβέρνα του Ζήση

Άσσοι στην κατσαρόλα με τριάντα μαγειρευτά ημερησίως και ωραίο ψητό.

Η θέση: Στα Μυσίρια, λίγο έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου λειτουργεί από το 1972.

Η ατμόσφαιρα: Σε μια πολύ μεγάλη σάλα κάθε μέρα περίπου τριάντα φαγάκια παρατάσσονται στην βιτρίνα. Υπάρχει άνετος κλειστός χώρος για το χειμώνα, μια σάλα demi-season, που κλείνει στις δροσιές και μια ακόμα μεγαλύτερη αυλή με άνετο πάρκινγκ και χώρο για να παίζουν τα παιδιά, στρωμένο με χαλικάκια και γύρω γύρω δέντρα.

Το φαγητό: Στην κατσαρόλα είναι άσσοι, ενώ από το μενού δεν λείπουν τα της ώρας. Ανάλογα με την εποχή – και με την κίνηση- το εδεσματολόγιο αλλάζει, όμως δεν πρόκειται για τουριστική ταβέρνα. Οι εργαζόμενοι στα πέριξ κάνουν ουρά για καλό φαγητό σε πακέτο και παραγγελίες για το σπίτι, και οι οικογένειες γεμίζουν το πάρκινγκ και τα τραπέζια τους όλο το χρόνο, τα σαββατοκύριακα στήνουν γλέντια με καλοψημένα κρέατα, από ζώα θρεμμένα στον τόπο τους και κοκκινιστό στιφάδο, ρόστο χοιρινό, γιαχνερά, ανθούς γεμιστούς και πόσα άλλα.

Πολλά ορεκτικά και συνοδευτικά, ωραία βραστά και χόρτα, πιπεριές ψητές, χάντρες φασόλια, χοχλιοί, όσπρια λαδερά, στο φούρνο. Εμείς φάγαμε και μια νόστιμη ψαρόσουπα, ενώ τα ντολμαδάκια ήταν επίσης λουκούμι. Το γεύμα κλείνει με φρούτα, σαραγλάκια και ρακή, κέρασμα.

Η κάβα: Υπάρχουν δέκα επιλογές σε κρασί, χύμα και εμφιαλωμένα από τοπικά οινοποιεία, σε πολύ καλή τιμολόγηση ανά φιάλη.

Ο λογαριασμός: Περί τα 14 ευρώ το άτομο, με χύμα κρασί (με μέση κατανάλωση).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά και σαββατοκύριακα από 11.30 – 00.30

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT