ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ιώδιο

Περιποιημένο ψαράδικο, φρεσκότατο ψάρι, νόστιμοι μεζέδες. Και σε σωστές τιμές.

01.08.2016| Updated: 16.02.2024
Ιώδιο

Περιποιημένο ψαράδικο, φρεσκότατο ψάρι, νόστιμοι μεζέδες. Και σε σωστές τιμές.

Η θέση: Στα όρια του Παλαιού Φαλήρου, για την ακρίβεια σχεδόν απέναντι από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, ένα ψαράδικο μακριά από την θάλασσα, και μάλλον αυτά είναι τα καλλύτερα.

Η ατμόσφαιρα: Περιποιημένο, με στρωμένα τραπέζια, χωρίς περιττές ντιζαϊνιές, απλό και καθαρό. Ηπια χρώματα, μια ατμόσφαιρα τελικά φιλική… προς τον χρήστη, που δεν προσπαθεί να τον εντυπωσιάσει αλλά να τον κάνει να νιώσει άνετα. Πολύ εξυπηρετικό σέρβις χωρίς να γίνεται βαρύ με την παρουσία του. Πήγαμε Σάββατο μεσημέρι και το μαγαζί ήταν γεμάτο από τους ανθρώπους της γειτονιάς. Το βράδυ όπως έμαθα κατεβαίνουν απ’ όλη την Αθήνα καθώς είναι γνωστό για το φρέσκο ψάρι του.


Το φαγητό: Παρ’ όλο που πήγαμε για ψάρι δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στους μεζέδες. Κυδώνια, ολόφρεσκα και μεγάλα, αχινοί καθαρισμένοι σε ένα μεγάλο πιάτο (όχι για να κοινωνήσεις, για να φας). Μια ωραία φρέσκια σαλάτα και ένα πιάτο που μάς πρότειναν ως ένα από τα χιτ του μαγαζιού. Ελεγαν την αλήθεια καθώς μετά το είδα στα social media, όπου, ειρήσθω εν παρόδω, το μαγαζί σκίζει συγκεντρώνοντας βαθμολογία 4,5 στα 5! Το χιτ λοιπόν ήταν καλαμάρια καρμπονάρα και ήταν αυτό ακριβώς που διαβάζετε. Καλαμάρια με αυθεντική σάλτσα καρμπονάρα. Προσωπικώς το βρήκα φάουλ καθώς το θαλασσινό δεν «ακουγόταν» καθόλου, αλλά εννοείται ότι με παρμεζάνα και αυγά η σάλτσα δεν παύει να είναι νόστιμη. Ως πρώτο πήραμε μια καλή ψαρόσουπα και ψάρι τελικά δεν καταφέραμε να φάμε γιατί είχαμε ήδη χορτάσει. Το «διασκεδάσαμε» παραγγέλλοντας φιλέτα μικρών μπαρμπουνιών στο τηγάνι που ήταν νόστιμα μια ιδέα πιο τηγανισμένα από αυτό που θα θεωρούσα άψογο τηγάνισμα. Αντί για 2-3 λεπτά έμειναν στο τηγάνι 4-5. Πταίσμα.

Ο λογαριασμός: Λογική αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ποιότητα της πρώτης ύλης, το γεγονός ότι φάγαμε φρέσκα θαλασσινά, το ευγενικό σέρβις και αυτό που λέμε «πολιτισμένο περιβάλλον» (αλλά όχι και τόσο «πολιτισμένη» ποσότητα φαγητού). Δύο άτομα πληρώσαμε 80 ευρώ και μας κέρασαν στο τέλος μια τεράστια πιατέλα φρούτων με όλα τα καλά (από φρέσκο ανανά και ακτινίδια μέχρι τα κλασσικά αχλάδοπορτοκαλόμηλα).

Η κάβα: Ενημερωμένη με καλά ελληνικά και ξένα κρασιά σε λογικές τιμές, π.χ. η Βιβλία Χώρα που δοκιμάσαμε, ένα πολύ καλό ελληνικό κρασί του ομωνύμου κτήματος, στα 25 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ στην περιοχή μάλλον δύσκολο αλλά όχι αδύνατον. Ανοικτά: Κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Κυριακής. Μεσημέρι: Σάββατο, Κυριακή και αργίες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών