ΕΞΟΔΟΣ

Καφέ – βιβλιοπωλείο Χάρτα

Το στέκι της βολιώτικης διανόησης

17.04.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Καφέ – βιβλιοπωλείο Χάρτα

Το στέκι της βολιώτικης διανόησης.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Εδώ θα μπορούσαν να πίνουν τον καφέ τους οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του Διαφωτισμού, αν ήταν Βολιώτες, ή μεγάλοι λογοτέχνες. Ανάμεσα σε βιβλία, κρυμμένοι στη σκιά του σοκακιού. Η Χάρτα είναι ένα καφενείο-βιβλιοπωλείο για ταξιδευτές και διανοουμένους και ταυτόχρονα ένα μπαρ ευρωπαϊκού τύπου. Από τα τραπέζια ακούγονται σχόλια και ατάκες που θέλει κανείς να αντιγράψει στο σημειωματάριό του. Το μαγαζί του Αλέκου (Αλέξανδρος Σπυρόπουλος) γράφει ιστορία από το 2008. Συχνά διοργανώνουν βραδιές για γνωριμία με οινοπαραγωγούς, όπως και προβολές ταινιών στον πρώτο όροφο.

Τι πίνουμε: Εκτός από καφέ, σερβίρουν φυσικά και τσίπουρο με υπέροχους μεζέδες που βγάζει ο Δημήτρης – από τους πιο ωραίους της πόλης δοκιμάσαμε εδώ, μαζί με το καλό ψωμί του Ιωαννίδη. Ακόμα θα έρθετε για το κρασί. Έχουν μικρή λίστα, μα ιδιαίτερα αξιόλογη, με διαλεγμένους παραγωγούς από όλη τη χώρα.

Τι πληρώνουμε: Περί τα 4 ευρώ το ποτήρι κρασί και το τσίπουρο, αμφότερα έρχονται με εκλεκτό μεζέ. Περισσότερες πληροφορίες Ανοιχτά από 10.00 έως 17.00, και 18.30 – 23.30, Κυρική κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT