ΜΑΓΑΖΙΑ

Κάππαρη

Ενα παντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, εχει γίνει το μπακάλικο της γειτονιάς, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε φιλόξενο περιβάλλον.

02.04.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Κάππαρη

Ενα παντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, εχει γίνει το μπακάλικο της γειτονιάς, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε φιλόξενο περιβάλλον.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Από το Φεβρουάριο του 2009 λειτουργεί στον αριθμό 22 της οδού Ασκληπιού το παντοπωλείο η Κάπαρη. Δυο φίλες, η Νατάσσα Περγαντή -με σπουδές στα Οικονομικά και στη Διοίκηση- η οποία έκανε καριέρα σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και η Νικολέτα Χατζάκη, η οποία δούλευε ως προϊσταμένη λογιστηρίου, επί εικοσιδύο χρόνια, έκαναν το μεγάλο «βήμα» αλλάζοντας επαγγελματική πορεία και αποφασίζοντας να ασχοληθούν με κάτι που πραγματικά ήθελαν. Με καλό επιχειρηματικό πλάνο και κυρίως με προσγειωμένες προσδοκίες διατηρούν μια υγιή επιχείρηση, που φέρνει στο νου τα καλά μπακάλικα της παλιάς Αθήνας. Διανομή κατ’ οίκον στις γύρω περιοχές.

Τι ψωνίζουμε: Φρέσκο αγελαδινό γάλα Κουκάκη, κατσικίσιο τυρί Ερίφι από το Καρπενήσι, βουβαλίσιο γιαούρτι και σαλάμι από τη λίμνη Κερκίνη, βιολογικό, πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, εξαιρετικό αυστριακό ζαμπόν, φρέσκα αυγά Αραμπατζής, επιδόρπιο γιαουρτιού «Πελινναίον Ορος» από τα Μεστά της Χίου, κατσικίσια γραβιέρα από το Ρέθυμνο, κασέρι Ερεσσού Μυτιλήνης, ξερός ανθότυρος, κεφαλοτύρι Παραμυθιάς από τη Θεσπρωτία, χύμα συριανή κάππαρη και κρητικές ελιές Κολυμπάδες. Ακόμη, τσουβάλια με χύμα όσπρια, όπως φάβα από τον Φενεό, ευκολόβραστα φασόλια Πρεσπών, δεκάδες χύμα μπαχαρικά και βαζάκια με νοστιμιές, γλυκές και αλμυρές. Μη φύγετε χωρίς καπνιστό λουκάνικο Σφακίων, την ξυνομυζήθρα από τα Χανιά, πέστροφα Ορχομενού και μια μεστή παρμεζάνα με παλαίωση 27 μηνών.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών