ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση

Κλασική ψαροταβέρνα με φρέσκα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες.

08.03.2017| Updated: 25.06.2021
Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση

Κλασική ψαροταβέρνα με φρέσκα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες.

Η θέση: Κοντά στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με τη λεωφόρο Αμφιθέας. Παρ’ όλο που είναι στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, ο θόρυβος δε θα σας ενοχλήσει. Οι άνθρωποι του μαγαζιού έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ζεστό χώρο που κλείνει τη φασαρία απ’ έξω. Εύκολο πάρκινγκ, ειδικά τις ώρες που οι εταιρείες της περιοχής είναι κλειστές. Πρόσβαση με μέσα μόνο μέσω των λεωφορείων που κατεβαίνουν την Συγγρού.

Η ατμόσφαιρα: Σαν κυριακάτικη εκδρομή σε μια παλιά, προαστιακή γειτονιά της Αθήνας είναι η εμπειρία του φαγητού στον Κόλλια. Νοσταλγική, με μεγάλες παρέες και οικογένειες, πολύ ευχάριστο σέρβις και ο ιδιοκτήτης, καλός γνώστης της θάλασσας, δίπλα στον μεγάλο πάγκο με τα φρέσκα ψάρια να σου εξηγεί και να σου προτείνει.

Το φαγητό: Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά θα τα δείτε πάνω στον πάγκο, που μοιάζει με αυτόν ψαράδικου. Θα σηκωθείτε από το τραπέζι, θα διαλέξετε ψάρι, με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού και το ίδιο θα κάνετε και για τα ορεκτικά, τα οποία επίσης εκτίθενται σε βιτρίνα. Η ποικιλία εξαρτάται από τον καιρό και την ψαριά, αλλά συνήθως θα βρείτε μπαρμπούνια, άγριες τσιπούρες, φαγκρί, βακαλάο, κουτσομούρα, σαρδέλα, γαύρο και άλλα. Πολύ νόστιμα και τα παστά, όπως η λακέρδα από τη Μυτιλήνη και ο λιαστός τσίρος.

Στα ορεκτικά ξεχωρίσαμε την αχινοσαλάτα, την πολύ καλή και εκλεπτυσμένη ταραμοσαλάτα και το μυδοπίλαφο, βρασμένο σε ζωμό ψαριού. Τα μεγάλα ψάρια έρχονται ή ψητά στα κάρβουνα ή σε φλαμπέ κρούστα αλατιού: ο σερβιτόρος θα «σβήσει» τη φωτιά, θα βγάλει το ψάρι από την κρούστα και θα το φιλετάρει. Τα τηγανητά μπαρμπουνάκια ήταν όσο έπρεπε λαδωμένα και αλμυρά.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 25-30 ευρώ το άτομο, παραπάνω αν πάρετε μεγάλο ψάρι.

Η κάβα: Μεγάλη επιλογή σε αποστάγματα και κρασιά από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα μεσημέρι-βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT