ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κούβελος

Μια ταβέρνα με αυλή με άρωμα άλλης εποχής και συμπαθητικό φαγητό στο Κουκάκι.

03.07.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Κούβελος

Μια ταβέρνα με αυλή με άρωμα άλλης εποχής και συμπαθητικό φαγητό στο Κουκάκι.

Η θέση: Κοντά στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στο ύψος που σχηματίζεται η ομώνυμη πλατεία.

Η ατμόσφαιρα: Η αυλή του Κούβελου στο Κουκάκι, πράγματι, διατηρεί ένα άρωμα άλλης εποχής, όταν όλα ήταν πιο λιτά και πολύ πιο όμορφα. Τα άσπρα τραπέζια πάνω στο χαλίκι, οι ασβεστωμένοι τοίχοι, τα δέντρα με την υπέροχη σκιά τους και η μάντρα που «κρατάει» απ’ έξω τον υπόλοιπο κόσμο, επιδρούν χαλαρωτικά πάνω σου αμέσως μόλις καθίσεις.

Το φαγητό: Καλές πρώτες ύλες, εξυπηρετικό σέρβις: αυτά προσφέρει ο Κούβελος στη δροσερή αυλή του το καλοκαίρι, αλλά και στο ρετρό εσωτερικό με τα ξύλινα ταβάνια και το καταπληκτικό μωσαϊκό, το χειμώνα. Η κουζίνα μιλάει ελληνικά: σαλάτες εποχής, όπως αυτή με το κριθαλοκούλουρο, την τομάτα και το κατίκι, μαστέλο ψητό, τραγανά και πικάντικα παστουρμαδοπιτάκια, αλλά και τυροπιτάκια με γέμιση τριών τυριών, ρεβύθια ψημένα στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρεμμύδι. Από τα κύρια πιάτα δοκιμάσαμε χοιρινά μπριζολάκια, περισσότερο ψημένα απ’ ό,τι θα θέλαμε, ζουμερό μπιφτέκι από αρνίσιο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, αλλά και ωραιότατο χουνκιάρ μπεγεντί, δηλαδή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας εξαιρετικά τρυφερό και καλομαγειρεμένο, με μαστιχωτό πουρέ μελιτζάνας. Κλείσαμε με πορτοκαλόπιτα, πάβλοβα -κατώτερη των προσδοκιών μας- και παγωμένο λικέρ μαστίχας για ένα τελευταίο τσούγκρισμα.

Ο λογαριασμός: Κάποια πιάτα επιδέχονται βελτιώσεως στην τιμή τους, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί, αν πας μια φορά στον Κούβελο, το πιθανότερο είναι ότι θα θέλεις να ξαναπάς. Υπολογίστε περίπου 30 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Περίπου 14 ετικέτες σε λευκό κρασί και άλλες 10 επιλογές σε κόκκινο, όλες ελληνικές.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 6 μ.μ. – 11:45 μ.μ., Σάββατο 1μ.μ. – 11:45 μ.μ, Κυριακή 1μ.μ. – 5:30 μ.μ..

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών