ΕΞΟΔΟΣ

Λάικα: Κουζίνα με άποψη

Ευφάνταστα ελληνικά πιάτα σε χαλαρό περιβάλλον, με ωραίες μουσικές και αξέχαστες νύχτες στον πεζόδρομο.

07.06.2017
Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Ευφάνταστα ελληνικά πιάτα σε χαλαρό περιβάλλον, με ωραίες μουσικές και αξέχαστες νύχτες στον πεζόδρομο.

Η θέση: Στην ανερχόμενη γειτονιά του Κεραμεικού, πάνω σε έναν ήσυχο πεζόδρομο. Το πάρκινγκ είναι εύκολο στα γύρω στενά. Ο πιο κοντινός σταθμός μετρό είναι αυτός του Κεραμεικού και θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά για να φτάσετε στη «Λάικα» από το σταθμό.

Η ατμόσφαιρα: To bar-resto βρίσκεται σε πεζόδρομο, ιδανικό σημείο για τεμπέλικα μεσημέρια και νύχτες που τραβάνε μέχρι αργά. Νεαρές παρέες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες τα Σαββατοκύριακα.

Το φαγητό: Ανοίγουν φύλλο για την κρεμμυδόπιτα με μπέικον, φέρνουν τα κρεατικά τους από φάρμα του Αγρινίου, σιγομαγειρεύουν για ώρες το χοιρινό με μουστάρδα και μέλι. Ότι και να δοκιμάσαμε, φαινόταν ότι ήταν φτιαγμένο με σπουδή και μεράκι συνάμα. Μη χάσετε τη σαλάτα με ρεβίθια και το μπουρέκι «λαχματζούν». Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τα υλικά.

Ο λογαριασμός: Δε θα πληρώσετε πάνω από 10-15 ευρώ το άτομο, όσο και να προσπαθήσετε!

Η κάβα: Επιλογή σε μπίρες, κρασί, καλό τσίπουρο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 2 το βράδυ. Συχνά φιλοξενεί μουσικούς που παίζουν ρεμπέτικα, ενώ άλλες νύχτες αφιερώνονται σε ιδιαίτερες μουσικές από βινύλια.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών