ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λίθος

Μεζεδοκαταστάσεις σε ένα κουτούκι πειραιώτικo, τόσο δα μικρό.

13.03.2012| Updated: 31.10.2023
Λίθος

Μεζεδοκαταστάσεις σε ένα κουτούκι πειραιώτικo, τόσο δα μικρό.

Η θέση: Στα Ταμπούρια, σύνορα Πειραιά και Κερατσινίου. Η είσοδος βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλλέργη.

Η ατμόσφαιρα: Διάκοσμος λιτός, ό,τι πρέπει για τα λιγοστά τραπεζάκια που έχει το μαγαζί. Τοίχοι με παλιές αφισέτες και μικροαντικείμενα, χαμηλός φωτισμός.

Το φαγητό: Όλα τα πιάτα ήρθαν στη μέση ως μεζέδες. Πεντανόστιμη τυροκαυτερή για να αλείψουμε στο φρυγανισμένο ψωμάκι (παραγγείλαμε τη χάρη της δεύτερη και τρίτη φορά), τζατζίκι, τηγανιτές πατάτες σαν σπιτικές και φέτα ψητή. Ψητά μανιτάρια και πιπεριές κέρατο με βαλσαμικό ξίδι και ελαιόλαδο και πολίτικη σαλάτα με λαχανοκαρότο και πιπεριά φλωρίνης, ζουμερή και δροσερή. Από κρεατικά πήραμε ψητό γουρουνόπουλο, σταβλίσιες μπριζόλες και κεφτεδάκια πολίτικα. Το γουρουνόπουλο ήρθε καλοψημένο με το λιπάκι του, τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, πιτούλες και μια ιδέα από γιαούρτι και οι σταβλίσιες, γευστικές αλλά ελαφρώς πιο ψημένες απ’ όσο θα θέλαμε. Λευκό κρασί και ρακή έρρεαν άφθονα καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος. Για τους νηστεύοντες, ο κατάλογος διαθέτει και ορισμένες θαλασσινές επιλογές.

Ο λογαριασμός: Με 18 € τρως, πίνεις και φεύγεις χορτάτος.

Η κάβα: Χύμα κρασί συμπαθητικό και καλή ρακή.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι σχετικά εύκολο. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Καλοκαιρινού 42 και Καλλέργη, Πειραιάς, τηλ.: 6938 177 351.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών