ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

LoCamente

«Εμπειρα» μπέργκερ και άλλες street food λιχουδιές σε ένα «καθιστό» εστιατόριο στη Ν. Ερυθραία.

16.10.2015| Updated: 16.02.2024
LoCamente

«Εμπειρα» μπέργκερ και άλλες street food λιχουδιές σε ένα «καθιστό» εστιατόριο στη Ν. Ερυθραία.

Η θέση: Σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας, μερικά τετράγωνα πιο πάνω από τη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με την Ελευθερίου Βενιζέλου, κεντρικών δρόμων της περιοχής. Αν δεν γνωρίζετε την περιοχή, προτείνω να χρησιμοποιήσετε το gps ή το google maps του κινητού σας για να μη χαθείτε. Αυτό κάναμε κι εμείς.

Η ατμόσφαιρα: Ανάλαφρος χώρος, με χρωματιστές πινελιές, θυμίζει μοντέρνα σαλοτραπεζαρία σπιτιού, αν και τελικώς η εντύπωση που σου μένει είναι (ωραίας) νεοταβέρνας. Χαλαρή η ατμόσφαιρα, θα βρεις παρέες της γειτονιάς αλλά και «ξεριζωμένους» που έχουν πάρει σβάρνα τα μπεργκεράδικα (και όσα φαγάδικα της πόλης έχουν μπέργκερ), για την ανάδειξη του βασιλιά των αθηναϊκών… μπιφτεκόψωμων. Εχει και τραπεζάκια έξω, οπότε καιρού επιτρέποντος… Ψυχή του μαγαζιού είναι η Ελένη Παπουλή Τσανακλίδου, σύζυγος του γνωστού σεφ Αρη Τσανακλίδη. Είναι όλη μέρα υπ’ ατμόν φροντίζοντας για όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το προσωπικό με το χαμόγελο στα χείλη και γρήγορο.

Το φαγητό: Την κάρτα έχει επιμεληθεί ο Αρης Τσανακλίδης και περιλαμβάνει αγαπημένες street food νοστιμιές του ιδίου, της Ελένης και του γιου τους Κώστα, αλλά και πιάτα για πιο «σοφιστικέ» γούστα. Όλα με αέρα κοσμoπολίτικο, παιχνιδιάρικα, κομμάτι exotic, σε βγάζουν σεργιάνι στις γεύσεις του κόσμου – λογικό καθότι ο σεφ έχει μαγειρέψει επί σειρά ετών σε μεγάλα εστιατόρια στο Λος Αντζελες, στη Φλόριδα και τη Χαβάη.

Τα «πρώτα» δεν είναι ακριβώς πρώτα, αλλά πρωτεϊνούχοι-ας-πούμε-μεζέδες. Τα baby back pork ribs (ακρομπρίζολα) είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου, το ίδιο και η quesadilla (σ.σ. πίτα με tortillas) με κοτόπουλο, καραμελωμένα λαχανικά και τσένταρ. Η χόρτινη νότα στα εναρκτήρια πιάτα είναι o ποντιακός γκιουσλεμές (γρήγορη πίτα του τηγανιού) με ανάμεικτα χορταρικά και φέτα. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα – ιδιαίτερα αν συνεχίσετε με «δυνατή» πρωτεΐνη.

Δοκιμάσαμε και τα τρία μπέργκερ του καταλόγου: το Captain America έχει τυρί, ντομάτα, μαρούλι και πίκλες, στο Cowboy προστίθεται μπέικον και καπνιστή σάλτσα BBQ, ενώ το Sunny Side Up έχει αυγό. Ολα καλοφτιαγμένα, με ποιοτικό μοσχαρίσιο κιμά, ζουμερά, ψημένα όπως τα ζητήσαμε. Τhe real thing. Παρότι λιπαροί οι συνδυασμοί, οι σάλτσες και τα κοντιμέντα τους τα φέρνουν στον… ίσιο δρόμο. Τα ψωμάκια χειροποίητα. Οι συνοδευτικές πατάτες καλοτηγανισμένες. Μπορείτε να επιλέξετε και άλλα sides (καλαμπόκι ατμού, jacked potatoes κ.λπ.).

Κι επειδή τα μπέργκερ δεν είναι για… όλες τις ηλικίες και τα γούστα, το μενού περιλαμβάνει τα εξής, που επίσης δοκιμάσαμε (μην απορείτε, ήταν μεγάλη η παρέα): κοτόπουλο με γαρίδες και ανανά, γλυκόξινo, με χειροποίητη και ιδιαιτέρως δυνατή σάλτσα τεριγιάκι. Αέρας Καραϊβικής. Ελληνοπρεπή μπιφτέκια με σος γιαουρτιού και κάππαρη (κουμπιά και φύλλα). Μια χαρά. Η μαεστρία του σεφ φάνηκε στο φαινομενικά απλό λαβράκι ατμού, το οποίο αρταίνεται με μια εξαίσια σος από yuzu (γιαπωνέζικο μοσχολέμονο) και σόγια. Συνοδεύεται με ένα ωραίο άσπρο ρύζι.

Υπερβολική βρήκαμε την κοτοπουλοσαλάτα του μενού, και κομμάτι ανέμπνευστη τη Locamente (πράσινη, με ντοματίνια, ψητό καλαμπόκι, καραμελωμένες πιπεριές και λάιμ).

Ήπιαμε μπίρες ελληνικές (Septem). Τελειώσαμε με παγωτό.

Ο λογαριασμός: Καλή σχέση ποιότητας – τιμής – χόρτασης. Υπολογίστε 18 – 20 ευρώ ανά άτομο, με μπίρες.

Η κάβα: Έχουν αποκλειστικά ελληνικά αναψυκτικά και μπίρες. Mικρή λίστα ελληνικών κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες: Πάρκινγκ θα βρείτε στα γύρω στενά, με σχετική ευκολία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών