ΕΞΟΔΟΣ

Μάνη Μάνη

Το νόστιμο Κουκάκι (μέρος α')

30.09.2016
Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου

Ενα από τα εστιατόρια που συστήνουν οι New York Times στους επισκέπτες της Αθήνας – και δικαίως. Σε ένα νεοκλασικό κτίριο της οδού Φαλήρου, εδώ και 10 περίπου χρόνια υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με έμφαση στη Μάνη (φυσικά) και σύγχρονο touch. Ο χώρος, λιτός και πανέμορφος, είναι διαμορφωμένος σε δωμάτια, όπως ήταν αρχικά το κτίριο. Αγαπημένα πιάτα (ανάλογα με την εποχή): σαλάτα με φακές, αρνί με πουρέ σελινόριζας, μαυρομάτικα με γαύρο, μανιάτικες τσουχτές, καβουρδισμένη μυζήθρα και αυγό τηγανητό, αλλά και ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών