ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μανώλης: Μια ταβέρνα για ροκ σταρ

Κλασικά, απλά και νόστιμα.

14.11.2018| Updated: 06.10.2021
Μανώλης: Μια ταβέρνα για ροκ σταρ

Κλασικά, απλά και νόστιμα σε μια ταβέρνα που τρώνε ροκ σταρ.

Η θέση: Ανάμεσα σε πολυκατοικίες σε μια ήσυχη γειτονιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Η ατμόσφαιρα: Εκ πρώτης είναι μια κλασική ελληνική ταβέρνα, με ξύλινη επένδυση και την οποία τρέχει η οικογένεια από το 1975. Οι αφίσες από μεγάλα μουσικά συγκροτήματα, όπως οι Depeche Mode, δεν είναι το αναμενόμενο ντεκόρ βέβαια! Ο μεγάλος τους γιος Γιώργος ασχολείται με την μουσική και την δισκογραφία κι έτσι εδώ μέσα έχουν φάει μεταξύ άλλων ο Nick Cave – αρακά λαδερό και σαρδέλες στη σχάρα, είχε εντυπωσιαστεί από τη νοστιμιά. Ο Μανώλης Γερανιός μέγας μάστορας ψήστης, η μαμά Σπυριδούλα στην κουζίνα, οι γιοι στο σέρβις. Τα σαββατοκύριακα, λέει, γίνεται το αδιαχώρητο.

Το φαγητό: Ο Μανώλης καθαρίζει ένα βουνό από άγριους ζοχούς την μέρα της επίσκεψης μας. Παραγγέλνουμε χόρτα, ρεβύθια με κύμινο στη γάστρα και μπιφτέκια ψητά- έχουμε ακούσει ότι φημίζονται για αυτά. Η Σπυριδούλα κάνει ωραίες πίτες, πιπερόπιτα ή με κολοκύθι και άλλες εποχικές. Κάθε μέρα έχουν και μαγειρευτά, παστίτσιο ή λαδερό ή καμιά ψαρόσουπα. Έρχονται τα ρεβύθια, είναι ένα ποίημα απλότητας, τα μπιφτέκια αφρός. Ο κιμάς μας λένε από το χασάπη της γειτονιάς, στηρίζουν χρόνια ο ένας τον άλλο. Πατάτα στο χέρι, μελιτζανοσαλάτα περιποιημένη. Οι διπλανοί τρώνε ψαρικά, οι κουτσομούρες φαίνονται τηγανισμένες στον αέρα.

O Λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 16 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.

H Κάβα: Λίγα εμφιαλωμένα αποστάγματα, μπίρες και δυο επιλογές σε εμφιαλωμένο κρασί.

Επιπλέον Πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά και μεσημέρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT