ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μάστρα

Ψητές σαρδέλες, καλοτηγανισμένα ψαράκια και σπιτική ψαρόσουπα

21.04.2017| Updated: 16.02.2024
Μάστρα

Ψητές σαρδέλες, καλοτηγανισμένα ψαράκια και σπιτική ψαρόσουπα

H θέση: Στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, στα Ιλίσσια. Αν και ο δρόμος είναι πολυσύχναστος και θορυβώδης, μάς περιμένει στο… βάθος, κήπος έκπληξη!

Η ατμόσφαιρα: H διακόσμηση του είναι απλή με νησιωτικές αναφορές. Η ατμόσφαιρα φιλική και ανεπιτήδευτη και ο ήχος των ελληνικών τραγουδιών με τη φωνή της Λίντα, του Μπιθικώτση και του Κόκκοτα, ανασύρει μνήμες άλλης εποχής.

Το φαγητό: Αν ξεκινήσετε με τη ψαρόσουπα τότε δύσκολα θα δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο γιατί είναι ιδιαίτερα χορταστική. Είναι μια σούπα υπερπαραγωγή, σερβιρισμένη σε βαθύ πιάτο και θυμίζει τη σούπα της γιαγιάς όπου έβαζε τα πάντα μέσα για… να μας «πιάσει». Εχει καρότα, πατάτες, κολοκύθι, κομματάκια μπακαλιάρου, ρύζι και είναι και αυγοκομμένη! Γαύρος μαρινάτος, σαρδέλες ψητές, καλαμαράκια στο τηγάνι αλλά και φέτες μεγαλύτερων ψαριών όπως σφυρίδας, σερβίρονται απλά με σπιτικές πατάτες τηγανητές ή με βραστά λαχανικά και είναι ολόφρεσκα και πεντανόστιμα. Ο κατάλογος αλλάζει και προσαρμόζεται σύμφωνα με τα ψάρια που βρίσκει στην αγορά ο μυτιληνιός ιδιοκτήτης.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα ξεπεράσετε τα 15-20 € το άτομο.

Η κάβα: Μικρή και επιδέχεται διορθώσεις.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτό καθημερινά από τις 12:00 – 12:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών