ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μιχάλης: Σπεσιαλιτέ το μπιφτέκι με ντομάτα

Μια ταβέρνα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

12.03.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Μιχάλης: Σπεσιαλιτέ το μπιφτέκι με ντομάτα

Η θέση: Η ταβέρνα του Μιχάλη που έχει μεγαλώσει γενιές ολόκληρες, βρίσκεται χωμένη σε έναν συνοικιακό δρόμο, στην κάτω πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, κι είναι το αγαπημένο μυστικό των Χαλανδριωτών καλοφαγάδων.

Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για μια οικογενειακή ταβέρνα-προορισμό στο Χαλάνδρι, πολύ πριν αυτό γίνει τρέντι γειτονιά με πάμπολλες επιλογές για foodies. Σίγουρα δεν πας για τον χώρο του – μια παλιά μονοκατοικία είναι, απλή και συγυρισμένη, διαμορφωμένη όπως μια κλασική οικογενειακή ταβέρνα και τίποτα παραπάνω.

Το φαγητό: Ο Μιχάλης είναι κατά κύριο λόγο γνωστός για το απίθανο κρεάτινο μπιφτέκι του, το οποίο ψήνεται στα κάρβουνα κι έρχεται ζουμερό μέσα, και ξεροψημένο εξωτερικά, και γίνεται μούρλια καθώς το περιχύνουν με ψιλοκομμένες ολόγλυκες, φρέσκες ντομάτες και πράσινη μυρωδάτη πιπεριά, που ποτίζουν με τη φρεσκάδα τους το αχνιστό μπιφτέκι. Πέρα όμως από τη σπεσιαλιτέ του, ο Μιχάλης σερβίρει κι όλα τα κλασικά μιας ελληνικής ταβέρνας: έξοχο τζατζίκι, καλομαγειρεμένα χόρτα, κολοκυθάκια τηγανιτά με το κουρκούτι τους κι ένα λεπτοκομμένο, βουτυράτο συκώτι, ψημένο κατά τα ελληνικά πρότυπα, χωρίς όμως να είναι στεγνό. Αυτό που δεν μας ενθουσίασε ήταν οι τηγανιτές πατάτες – μας φάνηκαν προτηγανισμένες και κάπως ταλαιπωρημένες.

Ο λογαριασμός: 15€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Είναι υποτυπώδης, με χύμα κρασί και μπίρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 12.00-1.00, εκτός Δευτέρας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT