ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μπαρµπαδήµος

Καλά κρέατα, γρήγορο σέρβις και αυθεντικό κεμπάμπ που δικαιώνει τη φήμη του.

03.04.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Μπαρµπαδήµος

Καλά κρέατα, γρήγορο σέρβις και αυθεντικό κεμπάμπ που δικαιώνει τη φήμη του.

Η θέση: Στον μεγάλο παράλληλο με τη Συγγρού δρόμο, την Αιγαίου, στα σύνορα της Νέας Σμύρνης με την Καλλιθέα.

Η ατμόσφαιρα: Θόρυβος από το δρόμο, ωραία βαβούρα από τον κόσμο. Απλό, γωνιακό, σχεδόν πάντα γεμάτο.

Το φαγητό: Για το αρµένικο κεµπαπτζίδικο «Μπαρµπαδήµος» είχα ακούσει από την εποχή που λειτουργούσε µόνο στο Πασαλιµάνι -στις σούβλες του ορκίζονται µέχρι και γνωστοί σεφ. Στην αχή, για να συνοδεύσουµε το τσίπουρο, περιµένοντας τους άλλους σε ένα τραπεζάκι στο πεζοδρόµιο, πήραµε ένα σαγανάκι µε αρµένικο σουτζούκι, αυγά και πατάτες. Το σουτζούκι είναι αδιανόητα καλό, το απόλυτο must του µαγαζιού (µαζί µε τον παστουρµά), και το πιάτο συνολικά σκέτη αµαρτία. Όµως εκεί είχαµε πάει για το κεµπάπ. Δοκιµάσαµε το κλασικό γιαουρτλού, που εδώ δικαιώνει τη φήµη του. Το κρέας ήταν ζουµερό και ποτισµένο από ελαφριά σάλτσα ντοµάτας και δροσερό γιαούρτι. Οι πιτούλες από κάτω είχαν βέβαια µαλακώσει από τα ζουµιά του πιάτου, αλλά ακριβώς γι’ αυτό ήταν πεντανόστιµες. Στις σπεσιαλιτέ του µαγαζιού περιλαµβάνεται και το σις κεµπάπ: µαλακά κοµµάτια χοιρινού κρέατος µε ψητές ντοµάτες και πιπεριές. Για όσους αναζητούν εναλλακτικές, πιο ελαφριές προτάσεις, πολύ νόστιµος είναι και ο αχταρµάς κοτόπουλου, µε δύο σούβλες µαριναρισµένο κοτόπουλο και τρία κεµπάπ. Σαλάτα πήραµε για «ξεκάρφωµα», όπως συµβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις. Παρότι εκτός εποχής, οι ντοµάτες στην πλούσια χωριάτικη ήταν νόστιµες. Δεν µπορέσαµε, πάντως, να αντισταθούµε στις φρέσκες τηγανητές πατάτες µε ρίγανη και χοντρό αλάτι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 10-15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Μπίρες, χύμα κρασί, τσίπουρο ή ούζο. ενο

Επιπλέον πληροφορίες: Γρήγορο σέρβις. Λειτουργεί καθημερινά από τις 12.30 μ.μ. μέχρι και τη 1.π.μ. Θα παρκάρετε με σχετική ευκολία στα γύρω στενά. Πηγαίνετε νωρίς για να πιάσετε καλό τραπέζι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών