ΕΞΟΔΟΣ

Μπούσουλας

Ανακαλύπτουμε τα Καμίνια

08.03.2017
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Η μυκονιάτικη ρίζα του Φίλιππου Τσάμπουρα (είναι η μητέρα του από εκεί) «φταίει» για τις ντόπιες πινελιές στο μενού του καλού μεζεδοπωλείου που έχει αποκτήσει φίλους και εκτός γειτονιάς. Σαλάτα με πρασινάδες εποχής και λούζα, πίτα με τροβολιά, φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο, λουκάνικο μυκονιάτικο με σάλτσα γιαουρτιού, μόστρα με κοπανιστή, μερικά παραδείγματα. Δυνατό χαρτί οι μοντέρνοι ψαρομεζέδες: έξοχα τα ντολμαδάκια γεμιστά με καπνιστά και μαρινάτα ψαράκια, η πατατοσαλάτα με σκουμπρί, η τονοσαλάτα με κινόα, τα καλαμαράκια σοτέ με πέστο βασιλικού. Το μενού συμπληρώνουν πίτες και κρεοφαγικά πιάτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών