ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μυρτιά

Μια οικογενειακή ψησταριά με παϊδάκια που κλέβουν την παράσταση.

06.05.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Μυρτιά

Μια οικογενειακή ψησταριά με παϊδάκια που κλέβουν την παράσταση.

Η θέση: Στη Νέα Σμύρνη, πλησίον του γηπέδου του Πανιωνίου.

Η ατμόσφαιρα: Ταβέρνα οικογενειακή με όλα τα κλασικά στοιχεία που περιμένει κανείς. Προσελκύει θαμώνες από όλη την Αθήνα, καθώς φημίζεται για τα καλά ψησίματα και το γευστικό κρέας.

Το φαγητό: Η παρέα ήταν μεγάλη κι ανάλογη ήταν κι η παραγγελία. Για αρχή ανάμεικτες πράσινες σαλάτες, μια ανέλπιστα εξαιρετική πατατοσαλάτα, τζατζίκι και τυροκαυτερή. Τα τηγανητά κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες ήταν λίγο λιπαρά για τα δικά μας γούστα. Πολύ νόστιμα τα παϊδάκια και το μπιφτέκι ζουμερό και χυμώδες, σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που σερβίρεται και γεμιστό. Συμπληρώσαμε το γεύμα με ψητά πολίτικα σουτζουκάκια με όλα τους τα καρυκεύματα, ελαφριά, χωρίς σάλτσα. Στο τέλος, ήρθαν στο τραπέζι δύο πιατέλες κέρασμα με μικρούς λαχταριστούς λουκουμάδες. Μία με μέλι και μία με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

Ο λογαριασμός: 15-20 € το άτομο για ένα χορταστικό γεύμα.

Η κάβα: Συμπαθητικό χύμα κρασί, λευκό και κόκκινο.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά 5 μ.μ.–1 π.μ. Καθώς η ψησταριά βρίσκεται δίπλα στην Ελευθερίου Βενιζέλου όλο και κάποια θέση θα βρείτε να σταθμεύσετε.  

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών